Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost het schorsen van een auto bij de RDW?

Aan het schorsen van een auto zitten wel kosten verbonden, maar u bespaart ook weer op de kosten doordat u niet aan de voertuigverplichtingen hoeft te voldoen. Gedurende de schorsingsperiode hoeft u geen verzekeringspremie, APK-kosten of motorrijtuigenbelasting te betalen. Het schorsen doet u via de RDW. Op Alpina.nl zetten we alle kosten voor het schorsen van een auto voor u op een rijtje.

Weer een autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Kosten schorsen auto: normaal of laag tarief?

De RDW rekent bij het schorsen van een auto een normaal of een laag tarief. Hierbij kijken ze naar de leeftijd van de auto. Voor een personenauto die jonger is dan 15 jaar betaalt u het normale tarief. Als uw auto 15 jaar of ouder is, betaalt u het laag tarief. Daarnaast zijn de kosten afhankelijk van de gewenste schorsingsperiode. U kunt uw auto voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. In 2021 rekent de RDW de volgende kosten voor het schorsen van een auto:

Bron: rdw.nl
Duur van de schorsing Kosten
Schorsing aanvragen of verlengen normaal tarief RDW €75,65
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW €24,95
Schorsing aanvragen of verlengen normaal tarief RDW voor 2 jaar €100,60
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW voor 2 jaar €49,90
Schorsing aanvragen of verlengen hoog tarief RDW voor 3 jaar €125,55
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW voor 3 jaar €74,85

Wat kost het om de schorsing van een auto te verlengen?

Als uw schorsingsperiode bijna afloopt, kunt u de schorsing automatisch laten beëindigen of de schorsing verlengen. Voor het verlengen van een schorsing betaalt u altijd het laag tarief. U kunt de schorsing weer met 1,2 of 3 jaar verlengen.

Bron: rdw.nl
Duur van de schorsing Kosten
Schorsing verlengen laag tarief RDW €24,95
Schorsing verlengen laag tarief RDW 2 jaar €49,90
Schorsing verlengen laag tarief RDW 3 jaar €74,85

Wat kost het opheffen van een schorsing?

Het opheffen van een schorsing is gratis. Er is echter wel een minimale schorsingsperiode van 1 maand. Wanneer u de schorsing van uw auto binnen 1 maand beëindigd na het begin van de schorsing, moet u alsnog motorrijtuigenbelasting betalen over de periode waarin het kentekenbewijs was geschorst. Deze motorrijtuigenbelasting over de schorsingsperiode betaalt u via een naheffing. Wanneer de schorsing is opgeheven moet u direct weer aan alle voertuigverplichtingen voldoen. Voordat u met de auto de weg opgaat, moet deze dus een geldige APK hebben. Ook moet het voertuig minimaal WA-verzekerd zijn. Als u de schorsingsperiode eerder beëindigt, krijgt u geen geld terug.

Kosten bij het schorsen van meerdere auto’s

Verzamelt u oude auto’s en heeft u er meerdere op uw naam staan? Dan kunt u misschien gebruik maken van de verzamelaarsregeling. Met deze regeling kunt u meerdere auto’s tegelijk schorsen. Vaak worden oudere auto’s niet tot weinig gebruikt. Dan is het zonde als u voor elke auto motorrijtuigenbelasting, verzekeringspremie en APK-kosten moet betalen. Als de auto’s in een garage of schuur staan en u ze niet gebruikt, kunt u deze ook tegelijkertijd schorsen. U betaalt de kosten (laag tarief) voor de eerste 5 voertuigen. Vanaf het 6e voertuig is de schorsing gratis.

Toch weer rijden? Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op