Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik het schorsen van mijn auto verlengen bij de RDW?

Als u uw auto langere tijd niet gebruikt, is het verstandig om de auto te schorsen. Hiermee kunt u veel kosten besparen, aangezien u gedurende deze periode geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen en geen APK– en verzekeringsplicht heeft. Bij het schorsen van de auto kiest u voor een periode van 1,2 of 3 jaar. Loopt de schorsingsperiode bijna af en gaat u uw auto nog steeds niet gebruiken? Dan kunt u de schorsing van uw auto ook verlengen. Dit doet u bij de RDW.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

schorsing verlengen

Wanneer kan ik het schorsen van mijn auto verlengen?

Het verlengen van de schorsing kan uiterlijk op de einddatum van de schorsing. De schorsing verlengen kan vanaf maximaal 6 weken voor de einddatum van de schorsing. De vervaldatum blijft dan gelijk aan de einddatum van de oude schorsing. Wanneer u de schorsing vóór de maximale 6 weken (voor de einddatum van de schorsing) verlengt, houdt u niet de oude vervaldatum. De nieuwe vervaldatum is de datum waarop de nieuwe schorsing verlengt is plus 1, 2 of 3 jaar. U ontvangt 1 maand voor de schorsing afloopt een herinneringsbrief van de RDW.

Weer een autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schorsing online verlengen

De makkelijkste en snelste manier is om de schorsing online te verlengen. Dit kan namelijk 24 uur per dag, 7 dagen per week. Als u uw schorsing online wilt verlengen kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Ga naar ‘Schorsing auto verlengen’ en log in met uw DigiD
  2. Vul de gevraagde gegevens in en betaal de kosten met iDeal
  3. Vervolgens ontvangt u via e-mail een bevestiging van de afspraak. Pas na ontvangst van een tweede e-mail is de verlenging echt van kracht. In deze e-mail staat ook de einddatum van de schorsing.

Bewaar de tweede e-mail goed. Dit is tevens uw bewijs van verlenging. Na verlenging krijgt u geen nieuw kentekenbewijs. Uw huidige kentekenbewijs blijft gewoon geldig.

Schorsing verlengen bij het loket

Als u het verlengen liever bij het loket regelt, kunt u de volgende stappen volgen:

  1. Ga op uiterlijk de einddatum van de schorsing naar een kentekenloket, RDW-balie of RDW-keuringsstation.
  2. Neem de kentekencard en de tenaamstellingscode of het tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs mee. Vergeet ook een geldig legitimatiebewijs niet.
  3. Betaal de kosten aan de balie
  4. Hierna is de schorsing direct verlengd. U ontvangt van de medewerker het schorsingsverslag met daarin de nieuwe einddatum van de schorsing.

Bewaar het schorsingsbewijs goed. Dit is tevens uw bewijs van verlenging. Uw kentekenbewijs blijft gewoon geldig. Als u een kentekencard heeft, krijgt u wel een nieuwe tenaamstellingscode. De eerste 4 cijfers hiervan staan op het schorsingsverslag en de laatste 5 cijfers krijgt u per post in een brief van de RDW. Loopt uw schorsing in het weekend af? Dat moet u de verlenging voor dat weekend regelen of u bij een kentekenloket dat in het weekend open is.

Wat kost het verlengen van een schorsing?

Bij het schorsen van een auto maakt de RDW onderscheid tussen het normaal tarief en het laag tarief. Dit heeft te maken met de leeftijd van uw auto. Voor het verlengen van schorsen betaalt u echter altijd het laag tarief. In 2021 worden de volgende kosten gerekend bij verlenging:

Duur schorsing/verlenging Kosten in 2021
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW €24,95
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW voor 2 jaar €49,90
Schorsing aanvragen of verlengen laag tarief RDW voor 3 jaar €74,85

Toch weer rijden? Bereken direct de premie voor een autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op