Hoe krijg ik inzage in Roy Data?

Als u geen autoschades claimt bij uw verzekeraar bouwt u schadevrije jaren op. Elk jaar dat u geen schade claimt, zorgt ervoor dat u 1 trede stijgt op de bonus malus ladder. Hoe hoger u op de bonus malus ladder staat, hoe meer premiekorting u krijgt en hoe voordeliger uw autoverzekering wordt! Deze schadevrije jaren worden vastgelegd door de verzekeraar. Dit doen ze in Roy Data. Elke verzekeraar heeft toegang tot Roy Data, maar ook u als verzekeringsnemer kunt een inzage in uw Roy Data gegevens aanvragen. In dit artikel leggen we uit hoe u dat moet doen.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Online inzage in Roy Data

Via de website van Stichting EPS kunt u online inzage aanvragen in uw Roy Data gegevens. Hou er wel rekening mee dat de data niet altijd actueel is. Schadevrije jaren worden namelijk pas in Roy Data gezet als uw autoverzekering is beëindigd. Als u nog een autoverzekering heeft lopen staan de schadevrije jaren die u gedurende die periode heeft opgebouwd nog niet geregistreerd. Schadevrije jaren die zijn opgebouwd terwijl uw autoverzekering nog loopt, kunt u opvragen bij uw verzekeraar. Deze zullen zij ook jaarlijks vermelden op het polisblad.

U krijgt inzage in uw Roy Data registratie door het inzagerecht formulier in te vullen. U hoeft alleen een aantal persoonsgegevens in te vullen en een kopie van uw legitimatiebewijs toe te voegen. Hou er wel rekening mee dat het even kan duren voordat u inzage krijgt. Over het algemeen geldt dat het maximaal 28 dagen duurt.

Mijn gegevens kloppen niet. Wat moet ik doen?

Blijkt na inzage dat uw Roy Data gegevens niet kloppen? Dan kunt u contact opnemen met de verzekeraar die de schadevrije jaren heeft geregistreerd. De verzekeraar kan de onjuiste schadevrije jaren vervolgens aanpassen. Het heeft geen zin om hiervoor contact op te nemen met Stichting EPS. Stichting EPS kan en mag namelijk geen schadevrije jaren aanpassen. Onjuiste gegevens moet u dus altijd melden bij de desbetreffende verzekeraar.

Vragen? Neem vooral contact met ons op!

Heeft u nog vragen over Roy Data of misschien over een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Op Alpina.nl kunt u onze online vergelijker gebruiken om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. U kunt bovendien direct uw schadevrije jaren invullen, zodat u alvast een indicatie van de premie krijgt.

Kijk ook eens bij onze veelgestelde vragen over een autoverzekering.

Sluit direct een autoverzekering af!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 16-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op