Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is het Roy Data register?

Het Roy Data register is de centrale database van Stichting EPS (Efficiënte Processen Schadeverzekeraars). Vroeger kon u schadevrije jaren aantonen met een royementsverklaring, maar sinds 1 september 2007 zet een verzekeraar uw schadevrije jaren in Roy Data. Dit doen ze pas als de verzekering beëindigd wordt. Als u vervolgens een nieuwe autoverzekering afsluit, raadpleegt uw nieuwe verzekeraar het Roy Data register om te zien hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

roy data register

Hoe lang staan schadevrije jaren in het Roy Data register?

Gedurende de looptijd zitten uw opgebouwde schadevrije jaren vast in de autoverzekering. Bij het beëindigen van de verzekering komen de opgebouwde schadevrije jaren vrij. De verzekeraar registreert ze vervolgens in Roy Data. Op deze manier kan uw nieuwe verzekeraar de schadevrije jaren toevoegen aan uw polis. Schadevrije jaren blijven echter niet onbeperkt geldig. Na het opzeggen van uw autoverzekering zijn uw schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars nog 3 jaar geldig. Dit verschilt wel per verzekeraar. Bij een enkele verzekeraar is dit maar 2 jaar, maar bij de ander weer 4 of zelf 5 jaar. Controleer daarom altijd bij het afsluiten van uw autoverzekering hoelang schadevrije jaren bij uw verzekeraar geldig zijn. Zo weet u hoelang uw schadevrije jaren in het Roy Data register blijven staan.

Autoverzekering afsluiten? Bereken de premie!

Kan ik mijn gegevens in het Roy Data register opvragen?

Ja, ook u als verzekeringsnemer kunt uw gegevens in het Roy Data register opvragen. Hou er wel rekening mee dat de data niet altijd actueel is. Schadevrije jaren worden namelijk pas in Roy Data gezet als uw autoverzekering is beëindigt. Als u nog een autoverzekering heeft lopen, staan de schadevrije jaren die u gedurende die periode heeft opgebouwd nog niet geregistreerd. Loopt uw verzekering nog, maar wilt u uw schadevrije jaren weten? Dan kunt u contact opnemen met uw verzekeraar.

U kunt uw gegevens in het Roy Data register opvragen via de website van Stichting EPS. Dit doet u door middel van het inzagerecht formulier. Hier kunt u uw persoonsgegevens invullen. Vervolgens upload u een kopie van uw legitimatiebewijs en verstuurd u het formulier. Na het versturen van het formulier kan het even duren voordat u uw schadevrije jaren doorkrijgt. Dit duurt in de meeste gevallen maximaal 28 dagen.

Gegevens in register kloppen niet, wat nu?

Heeft u uw gegevens in het Roy Data register ingezien, maar vermoedt u dat ze niet kloppen? Dan kunt u contact opnemen met de verzekeraar die de schadevrije jaren heeft geregistreerd. De verzekeraar kan de onjuiste schadevrije jaren vervolgens aanpassen. Het heeft geen zin om hiervoor contact op te nemen met Stichting EPS. Stichting EPS kan en mag namelijk geen schadevrije jaren aanpassen. Onjuiste gegevens moet u dus altijd melden bij de desbetreffende verzekeraar.

Sluit direct een autoverzekering af!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op