800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat is no claim garantie?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u aanvullend kiezen voor no claim garantie. No claim garantie noemen we ook wel een no claim beschermer. Met een no claim garantie kunt u jaarlijks één schade claimen bij uw verzekeraar, zonder dat dit ten koste gaat van uw no-claimkorting. Als u een no claim garantie afsluit, gaat uw maandelijkse premie wel iets omhoog. In dit artikel leggen we u uit hoe een no claim garantie precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

no claim garantie

No claim garantie: wel of niet?

Twijfelt u nog over het afsluiten van no claim garantie? Dan is het verstandig om de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat u bij schade geen no-claimkorting verliest en dezelfde premie blijft betalen. Een belangrijk nadeel is weer dat u wel schadevrije jaren verliest en dus geen schadevrije jaren opbouwt. Dat betekent dat u bij een overstap uw no-claimkorting verliest en de nieuwe verzekeraar uw no-claimkorting op uw schadevrije jaren baseert. U gaat dus waarschijnlijk meer premie betalen. Hierdoor stapt u waarschijnlijk ook minder snel over naar een andere, misschien wel voordeligere verzekeraar. Tot slot betaalt u natuurlijk meer premie als u een aanvullende no claim garantie wilt afsluiten.

Voordat u een no claim garantie afsluit, is het verstandig om in de bonus malus ladder van uw verzekeraar te kijken hoeveel premiekorting u krijgt. Uw opgebouwde schadevrije jaren bepalen op welke trede van de ladder u begint. Als u al veel schadevrije jaren heeft opgebouwd en dus hoog op de ladder staat, is een no claim beschermer niet van toegevoegde waarde. Als u een schade claimt bij de verzekeraar zakt u wel een aantal treden terug op de bonus malus ladder, maar bij de meeste verzekeraars blijft de premiekorting ongewijzigd, vanwege uw hoge aantal schadevrije jaren. Voor jonge bestuurders die net hun rijbewijs hebben gehaald kan een no claim garantie wel aantrekkelijk zijn. Zij hebben nog weinig tot geen schadevrije jaren en no-claimkorting opgebouwd, waardoor de premie bij een schadeclaim flink omhoog gaat.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een no claim garantie?

De prijs voor een no claim garantie verschilt per verzekeraar. Ook hanteren verzekeraars verschillende manieren om de kosten te berekenen. Zo kost een no claim garantie bij de ene verzekeraar een vast bedrag per maand, terwijl de andere verzekeraar een percentage premietoeslag rekent. Ook zijn er verzekeraars die bij het bepalen van de prijs kijken naar het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Bij het berekenen van de premie voor uw autoverzekering kunt u een no-claimbeschermer selecteren als aanvullende dekking. In de berekening ziet u dan direct de kosten hiervoor terug.

Hoe werkt een no claim garantie?

Als u een no claim garantie afsluit, kunt u jaarlijks 1 schade claimen bij uw autoverzekeraar zonder dat dit gevolgen heeft voor de premie van uw autoverzekering. U behoudt in dat geval uw no-claimkorting, maar u verliest wel schadevrije jaren. Zolang u bij uw huidige verzekeraar blijft is dat geen probleem, maar als u overstapt naar een andere verzekeraar verliest u wel een deel van uw no-claimkorting. Een voorbeeld:

U betaalt bij uw huidige verzekeraar maandelijks een premie van €40 voor uw autoverzekering. Als u één schade claimt bij uw verzekeraar verliest u schadevrije jaren, maar uw premie blijft hetzelfde. U merkt hier op dat moment dus niets van. Wanneer u een halfjaar later besluit over te stappen naar een andere verzekeraar, kijkt deze bij het berekenen van de premie naar uw schadevrije jaren. Omdat u schadevrije jaren bent verloren komt de premie hoger uit, op bijvoorbeeld €55 per maand.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.
In twee minuten geregeld

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op