Wat is no claim garantie?

Bij het afsluiten van een autoverzekering kunt u aanvullend kiezen voor no claim garantie. No claim garantie noemen we ook wel een no claim beschermer. Met een no claim garantie kunt u jaarlijks één schade claimen bij uw verzekeraar, zonder dat dit ten koste gaat van uw no-claimkorting. Als u een no claim garantie afsluit, gaat uw maandelijkse premie wel iets omhoog. In dit artikel leggen we u uit hoe een no claim garantie precies werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat kost een no claim garantie?

De prijs voor een no claim garantie verschilt per verzekeraar. Ook hanteren verzekeraars verschillende manieren om de kosten te berekenen. Zo kost een no claim garantie bij de ene verzekeraar een vast bedrag per maand, terwijl de andere verzekeraar een percentage premietoeslag rekent. Ook zijn er verzekeraars die bij het bepalen van de prijs kijken naar het aantal schadevrije jaren dat u heeft. Bij het berekenen van de premie voor uw autoverzekering kunt u een no-claimbeschermer selecteren als aanvullende dekking. In de berekening ziet u dan direct de kosten hiervoor terug.

Hoe werkt een no claim garantie?

Als u een no claim garantie afsluit, kunt u jaarlijks 1 schade claimen bij uw autoverzekeraar zonder dat dit gevolgen heeft voor de premie van uw autoverzekering. U behoudt in dat geval uw no-claimkorting, maar u verliest wel schadevrije jaren. Zolang u bij uw huidige verzekeraar blijft is dat geen probleem, maar als u overstapt naar een andere verzekeraar verliest u wel een deel van uw no-claimkorting. Een voorbeeld:

U betaalt bij uw huidige verzekeraar maandelijks een premie van €40 voor uw autoverzekering. Als u één schade claimt bij uw verzekeraar verliest u schadevrije jaren, maar uw premie blijft hetzelfde. U merkt hier op dat moment dus niets van. Wanneer u een halfjaar later besluit over te stappen naar een andere verzekeraar, kijkt deze bij het berekenen van de premie naar uw schadevrije jaren. Omdat u schadevrije jaren bent verloren komt de premie hoger uit, op bijvoorbeeld €55 per maand.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 04-08-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op