Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Autoverzekering voordelig
Home Blog Auto overstappen voordelig

Overstappen van autoverzekering kan voordelig zijn

17 dec 2019
3 min leestijd

Vaak blijven consumenten jarenlang vastgeankerd bij een autoverzekeraar en betalen ze in bepaalde gevallen zelfs meer dan nodig zonder het te beseffen. De realiteit is dat uw behoeften van een autoverzekering en de bijhorende kosten na verloop van tijd kunnen veranderen. Bovendien verschillen offertes voor autoverzekeringen sterk tussen het scala autoverzekeringsmaatschappijen. Het is dus een goed idee om uw huidige beleid te herzien en te bepalen. Mogelijk kan u kortingen krijgen om een betere prijs te garanderen of dat het tijd is om over te schakelen naar een nieuwe autoverzekeraar. Als u overweegt om van autoverzekering te veranderen, is de beste tijd om polissen in te wisselen voordat uw verlenging plaatsvindt. In een notendop een kleine handleiding met tips hoe u dat het best aanpakt.

Wanneer moet u een overstap overwegen?

De overstap maken naar een andere verzekeringsmaatschappij voor uw auto hangt van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld omdat uw auto al indrukwekkende cijfers op de kilometerteller heeft staan en bij een concurrent voordeliger prijzen worden aangeboden. Volgende parameters spelen een grote invloed wanneer u stellig van plan bent om een overstap naar een verzekeraar te maken.

    • De prijs van de dekking bij iemand anders voor dezelfde polis
    • De auto is gedateerd en je hebt hierdoor andere behoeften om de vierwieler te verzekeren
    • Maak een rekensommetje over jaren die schadevrij zijn
    • Bereken de huidige premie en verhoging van de verzekeraar ten opzichte van de concurrenten

Besparen op uw autoverzekering? Vergelijk premies!

Mindere premie voor dezelfde dekking

De premie van autoverzekeraars kan schommelen van verzekeraar tot verzekeraar. Die kan soms een stuk lager liggen, maar soms kan de eindprijs een fiks stuk hoger worden berekend. Meteen één van de hoofdredenen om eventueel over te stappen naar een voordeliger autoverzekeraar. De huidige trend is dat de premies de jongste jaren steeds verder in prijs slinken.

Lagere dekking kiezen door de leeftijd van de vierwieler

Het is een goed idee om de polis van de autoverzekeraar met een vergrootglas te bekijken naarmate de jaren van de auto toeneemt. Zo kan u overwegen om een keuze te maken voor een lagere dekking. Voor de goede orde: voor een auto die tien jaar of ouder is, volstaat een WA-verzekering.

Bij het verhogen van de premie door de autoverzekeraar

Soms verhoogt de autoverzekeraar eigenhandig de premie van zijn klantenbestand. In dat geval mag u de autoverzekering beëindigen en kan u probleemloos naar een concurrerende verzekeringsmaatschappij overstappen. Wanneer de premieverhoging ingaat, kan u probleemloos bij aanvang van die datum meteen uw verzekering afzeggen. Over het algemeen moet u dit wel binnen de 30 dagen administratief in orde maken. Een overstap maken naar een andere verzekeraar kan alleen maar als het handelt om een verhoging die algemeen is. Opzeggen vlak na een schadebehandeling hoort daar niet bij.

Verlies nooit de jaren die schadevrij waren uit het oog

Ga niet over één nacht ijs als je wil veranderen van autoverzekeraar. Vooral de schadevrije jaren zijn doorslaggevend. Vooral voor jonge mensen die pas een rijbewijs voor de auto hebben behaald en bijvoorbeeld na elf maanden een overstap willen maken, kan het namelijk zijn dat de verzekeraar de periode niet als een volledig schadevrij jaar aanziet. Zie dat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan en informeer op voorhand bij de nieuwe verzekeraar.

 

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op