800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
misvattingen bedrijfsverzekeringen werk bespreking
Home Blog Bedrijfsverzekeringen: 8 misvattingen ontkracht

Bedrijfsverzekeringen: 8 misvattingen ontkracht

14 jun 2023
4 min leestijd

Weet jij hoe goed je bedrijf verzekerd is? Helaas komt het regelmatig voor dat een ondernemer goed verzekerd denkt te zijn, maar er bij schade achter komt dat dit toch niet het geval is. De verzekering blijkt onvoldoende dekking te bieden of ze hebben niet de juiste verzekering afgesloten, bijvoorbeeld omdat ze dachten dat deze overbodig was of omdat ze hem te duur vonden. Wij willen net als jij dat je bedrijf zo goed mogelijk verzekerd is. Daarom hebben we de 8 belangrijkste misvattingen omtrent bedrijfsverzekeringen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je onderneming straks op de juiste manier beschermd is.

Bedrijfsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Misvatting 1: “Mijn particuliere verzekering dekt ook mijn bedrijf”

Veel ondernemers gaan ervan uit dat hun particuliere verzekering voldoende dekking biedt voor hun bedrijfsactiviteiten. Dit is echter een misvatting. Particuliere verzekeringen zijn meestal niet ontworpen om bedrijfsrisico’s te dekken. Het is essentieel om een aparte bedrijfsverzekering af te sluiten om jezelf en je bedrijf volledig te beschermen.

Misvatting 2: “Een aansprakelijkheidsverzekering is overbodig”

Een veelvoorkomende misvatting is dat een aansprakelijkheidsverzekering alleen nodig is voor bedrijven in bepaalde sectoren, zoals de bouw. In werkelijkheid kan elke onderneming geconfronteerd worden met aansprakelijkheidsclaims. Een aansprakelijkheidsverzekering is een essentiële dekking die je beschermt tegen schadeclaims en juridische kosten.

Misvatting 3: “Een verzekering voor bedrijfsmiddelen is niet nodig”

Sommige ondernemers denken dat ze geen verzekering voor bedrijfsmiddelen nodig hebben, omdat ze vanuit huis werken of weinig fysieke activa hebben. Het is belangrijk om te beseffen dat bedrijfsmiddelen meer omvatten dan alleen fysieke eigendommen. Denk aan software, elektronische gegevens en intellectueel eigendom. Een verzekering voor bedrijfsmiddelen beschermt je tegen verlies, diefstal en schade aan zowel fysieke als immateriële bezittingen.

Misvatting 4: “Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is te duur”

Veel ondernemers stellen het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering uit vanwege de veronderstelde hoge kosten. Hoewel de premies kunnen variëren, is het belangrijk om de financiële risico’s van arbeidsongeschiktheid in overweging te nemen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt een inkomen als je niet in staat bent om te werken en zorgt voor gemoedsrust in moeilijke tijden.

Misvatting 5: “Ik ben gedekt door de verzekering van mijn leverancier”

Sommige ondernemers vertrouwen op de verzekering van hun leveranciers om hen te beschermen tegen eventuele schade of verliezen. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat de verzekering van je leverancier mogelijk niet alle risico’s dekt die jouw bedrijf specifiek kan lopen. Het is verstandig om je eigen verzekering af te sluiten om volledige controle over je dekking te hebben.

Bedrijfsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

Misvatting 6: “Een verzekering is alleen nodig voor grote bedrijven”

Het idee dat alleen grote bedrijven verzekeringen nodig hebben, is een misvatting. Ongeacht de omvang van je bedrijf, is het essentieel om de juiste verzekeringen af te sluiten om jezelf, je werknemers en je bedrijf te beschermen. Zelfs kleine bedrijven kunnen te maken krijgen met onverwachte gebeurtenissen die financiële gevolgen hebben.

Misvatting 7: “Een verzekering is een onnodige kostenpost”

Het is begrijpelijk dat ondernemers kosten willen minimaliseren, maar het zien van verzekeringen als een onnodige kostenpost is een vergissing. Verzekeringen zijn investeringen in de bescherming van je bedrijf. De financiële gevolgen van een onverzekerd incident kunnen veel hoger zijn dan de kosten van de premies.

Misvatting 8: “Alle verzekeringen zijn hetzelfde”

Er bestaat een wijdverbreide misvatting dat alle verzekeringen in essentie hetzelfde zijn. In werkelijkheid zijn er verschillende soorten verzekeringen met specifieke dekkingen. Het is belangrijk om te begrijpen welke risico’s je bedrijf loopt en welke verzekeringen daar het beste bij passen. Een op maat gemaakt verzekeringspakket zorgt voor optimale dekking.

Hulp nodig met je bedrijfsverzekeringen?

Het is belangrijk om je bewust te zijn van de misvattingen rondom zakelijke verzekeringen voor je bedrijf. Je wilt natuurlijk dat je onderneming goed verzekerd is. Met de juiste verzekeringen ben je beschermd tegen onvoorziene omstandigheden. Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op! Onze adviseurs helpen je graag met al je vragen.

Bedrijfsverzekering afsluiten? Bereken direct de premie!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op