800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
motorverzekering
Home Blog motor gebruik motorverzekering

Maak liever geen gebruik van de motorverzekering – Houd het veilig

25 mei 2018
3 min leestijd

Bij schade aan uw motor kunt u een beroep doen op de motorverzekering, maar dat is niet het grootste gevaar. Bij een ongeval krijgt u de schade aan uw motor misschien wel uitgekeerd uit de motorverzekering, maar met de lichamelijke schade blijft u weken, maanden of zelfs voor altijd zitten. De motorverzekering dekt de financiële schade van de motor, maar veiligheid gaat toch boven alles.

Motorrijders zijn kwetsbaar in het verkeer. Een beetje wegglijden in een bocht kan al een val veroorzaken. Hierbij is de schade aan de motor meestal niet het grootste probleem, daar heeft u namelijk de motorverzekering voor. Motorrijders moeten in vergelijking met automobilisten extra goed op de veiligheid letten. Wij geven een paar nuttige tips. Dat u niet te hard moet rijden is te voor de hand liggend, maar dat is eigenlijk wel de best denkbare tip. Met een hoge snelheid heeft het corrigeren van foutjes van uzelf of van anderen namelijk vaak geen zin meer.

Houd oogcontact met andere verkeersdeelnemers

Een motor kan optisch wegvallen tegen de achtergrond van bijvoorbeeld bomen of een gebouw. U wordt dus snel over het hoofd gezien. Houd daarom de andere weggebruikers goed in de gaten. Maak bijvoorbeeld oogcontact met een automobilist die waarschijnlijk voorrang aan u gaat geven. Ontstaat er geen oogcontact? Houd er dan rekening mee dat u over het hoofd wordt gezien.

Zorg voor goede zichtbaarheid

Veel motorrijders hebben een motorpak met fluoriserende gele vlakken erop. Dit kan net het verschil zijn tussen wel of niet gezien worden. Rijdt u liever niet in een dergelijk pak? Uw motorverzekering verplicht het niet. Zorg dan op een andere manier voor opvallende delen aan uw kleding. Dit kan bijvoorbeeld een verkeershesje zijn. Uiteraard de lampen aanhouden als het niet donker is draagt ook positief bij.

Bescherm uw oren goed

Bij veiligheidstips vanuit de motorverzekering wordt vaak de nadruk gelegd op beschermende kleding, maar wist u dat uw oren ook bescherming nodig kunnen hebben? Alleen al door windruis kunt u gehoorschade oplopen. Met goede gehoorbeschermers voorkomt u gehoorschade, maar kunt u verkeersgeluiden nog wel goed horen.

Let op uw filegedrag

Een groot voordeel van een motor in het woon-werkverkeer is dat u minder last hebt van files. Maar tussen stilstaande auto’s door rijden brengt wel extra risico’s met zich mee. Verlaag uw snelheid naar maximaal 10 kilometer per uur. De stilstaande auto’s gaan er namelijk niet vanuit dat er ook nog verkeer voorbij kan rijden. Ook dan blijft het nog opletten. Sommige automobilisten hebben de neiging om van strook te wisselen als ze het gevoel hebben dat de andere strook sneller gaat. Houd daarnaast ook rekening met andere motorrijders die op dezelfde manier proberen door te rijden.

Uw eigen veiligheid staat voorop. Houd dat altijd in gedachten. Een goede motorverzekering hebben neemt nog niet het grootste gevaar weg.

logo 112schade

Verhaalservice

Alpina werkt samen met 112schade.nl voor het verhalen van niet gedekte schade op de tegenpartij. Heeft iemand schade bij u veroorzaakt, maar heeft u geen dekking op uw eigen polis? 112schade.nl kan u volledig kosteloos helpen bij het verhalen van uw schade op de tegenpartij.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op