800.000+ klanten
28 vestigingen
92% beveelt ons aan

Moet ik een snelle motorboot verzekeren?

Een snelle motorboot is een klein schip dat korter is dan 20 meter en sneller vaart dan 20 kilometer per uur. Waterscooters worden ook gezien als snelle motorboot. Heeft u een snelle motorboot gekocht of bent u van plan om een snelle motorboot aan te schaffen? Dan vraagt u zich waarschijnlijk af of het verplicht is om deze boot te verzekeren. Een bootverzekering zorgt ervoor dat u verzekerd bent bij schade. U kunt verschillende dekkingen kiezen, namelijk WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

snelle-motorboot-verzekeren

Verzekeren van een snelle motorboot niet verplicht, wel verstandig!

In Nederland is het niet verplicht om uw motorboot te verzekeren. Wel is in sommige situaties een WA-bootverzekering verplicht. Dit is bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater. Daarnaast is het in Nederland verplicht om uw snelle motorboot te registreren. De Nederlandse overheid verplicht registratie van een snelle motorboot voor bijna alle binnenwateren. Een snelle motorboot, inclusief waterscooters, registreert u bij de RDW.

Gaat u met uw (snelle) motorboot wel eens naar het buitenland? Dan kan het zijn dat een bootverzekering wel wettelijk verplicht is. Dit is bijvoorbeeld vaak in landen rond de Middellandse Zee, zoals Griekenland, Kroatië, Italië en Spanje. In deze landen kunt u uw dekking aantonen met een internationaal verzekeringsbewijs. Dit bewijs kunt u opvragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon, voordat u op vakantie gaat.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Waarom het verstandig is om uw snelle motorboot te verzekeren

Ondanks dat het verzekeren van uw snelle motorboot niet verplicht is, is het wel verstandig om het te doen. Het wordt namelijk steeds drukker op de Nederlandse wateren. Hierdoor is de kans op een ongeluk(je) groter. Het is daarom verstandig om minimaal een WA-bootverzekering af te sluiten voor uw snelle motorboot. Met een WA-bootverzekering is schade die u toebrengt aan andere boten gedekt. De reparatiekosten voor schade aan een boot kunnen soms hoog oplopen. Bovendien hoeft een WA-verzekering niet veel te kosten. U heeft al een WA-verzekering voor €60,- per jaar, afhankelijk van uw boot en situatie. Bent u benieuwd wat het kost om uw snelle motorboot te verzekeren? Bereken dan direct de premie.

Als u schade aan uw eigen boot ook wilt verzekeren, kies dan voor en allrisk bootverzekering. Ook eigen schuld schades zijn dan gedekt.

Motorboot verzekeren? Sluit direct een verzekering af via Alpina

Uw motorboot verzekeren hoeft helemaal niet lang te duren. U regelt al een bootverzekering in 10 minuten. Het start met het vergelijken van verzekeringen. Hiervoor vult u een aantal gegevens over uw boot in, in onze online vergelijkingstool. Vervolgens krijgt u een overzicht van alle verzekeraars, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Heeft u de beste bootverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Nadat u uw bootverzekering online heeft afgesloten, wordt de aanvraag direct in behandeling genomen. Zo kunt u snel goed verzekerd gaan varen met uw boot.

Heeft u nog vragen over een bootverzekering of wilt u liever even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 – 688 37 00. Stuurt u liever een bericht? Geen probleem, dat kan via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op