Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Hoe kan ik een schakelbrommer verzekeren?

Bent u de trotse bezitter van een schakelbrommer? Dan wilt u deze natuurlijk wel goed verzekeren. Een schakelbrommer bestaat al een stuk langer dan een scooter. Een schakelbrommer heeft een handmatige versnelling, iets wat de meeste brommers tegenwoordig niet meer hebben. Met een schakelbrommer heeft u zelf wat meer controle, doordat u zelf moet schakelen. Er zijn nog steeds schakelbrommers te koop, en daarom moet er natuurlijk ook een passende brommerverzekering zijn. Bij Alpina hebben we voor elke brommer de juiste verzekering. Wij vertellen u hier alles over het verzekeren van een schakelbrommer.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

schakelbrommer verzekeren

Ben ik verplicht om een schakelbrommer te verzekeren?

Ja, u bent verplicht om uw schakelbrommer te verzekeren. In Nederland is het verplicht om voor elk motorvoertuig minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Met een WA-verzekering bent u verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. Schade aan uw eigen voertuig is met deze dekking niet meeverzekerd, hier moet u een uitgebreide dekking zoals WA + Beperkt Casco of Allrisk voor afsluiten.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schakelbrommer verzekeren: wat voor dekking moet ik kiezen?

Bij het afsluiten van een brommerverzekering voor uw schakelbrommer kunt u kiezen uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + of Allrisk. Welke dekking u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw persoonlijke situatie en van uw brommer. We lichten de drie dekkingen even toe:

WA-dekking

Als u kiest voor een WA-dekking, bent u alleen verzekerd voor schade die u een ander toebrengt. U sluit een WA-verzekering natuurlijk af omdat het verplicht is, maar ook om uzelf te beschermen. Als u met uw brommer niet al te hard een andere bestuurder raakt, komt u er misschien met alleen blikschade van af, maar als u met flinke snelheid een andere brommer of voetganger raakt, veroorzaakt u misschien ook letselschade. De gevolgen van letselschade zijn groot en bovendien kan dat flink in de kosten lopen. Met een WA-verzekering bent u hiertegen verzekerd.

WA+ dekking

Als u liever iets uitgebreider verzekerd wilt zijn kunt u ook kiezen voor de WA+ verzekering. Deze wordt ook wel WA + Diefstal en Brand  genoemd.  Hiermee bent u dus ook verzekerd voor schade door brand en voor diefstal. Vooral diefstal kan een nuttige aanvulling zijn aan uw brommerverzekering. Brommers zijn namelijk erg populair bij dieven. Vergeet niet om in de polisvoorwaarden van uw verzekeraar te controleren of er nog voorwaarden worden gesteld aan deze dekking. Een voorwaarde kan bijvoorbeeld zijn dat u een slot van goede kwaliteit moet hebben op uw schakelbrommer. Als u deze niet heeft en de brommer wordt gestolen, kan het zijn dat de verzekering alsnog geen dekking biedt.

Allrisk dekking

De meest uitgebreide dekking die u kunt kiezen is de allrisk brommerverzekering. Hiermee bent u niet alleen verzekerd voor alle bovengenoemde schades, maar ook voor schade aan uw eigen schakelbrommer, zelfs als u zelf aansprakelijk bent voor de schade. Een allrisk dekking wordt vaak gekozen bij hele nieuwe of dure brommers.

Sluit direct een brommerverzekering af voor uw schakelbrommer

Bij Alpina kunt u direct uw schakelbrommer verzekeren. Aan de hand van uw kenteken kunnen we achterhalen wat voor type brommer u heeft. Daar wordt vervolgens de verzekering en de premie op gebaseerd. Vervolgens kunt u in onze online vergelijkingstool verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken op prijs en inhoud. Zo weet u zeker dat u straks de beste verzekering afsluit voor uw schakelbrommer.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op