800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Keert mijn brommerverzekering mijn schade uit?

Bij schade aan uw brommer schakelt u de brommerverzekering in, maar keert de verzekeraar de schade aan uw brommer uit? Dit is afhankelijk van de gekozen verzekeringsvorm en van de toedracht van de schade.

U kunt kiezen tussen vier verzekeringsvormen van de brommerverzekering. De meest beperkte verzekeringsvorm is de WA brommerverzekering. Deze biedt alleen dekking tegen de wettelijke

aansprakelijkheid, dus de schade veroorzaakt aan anderen. De meest uitgebreide verzekeringsvorm is de WA + Diefstal, brand en aanrijding. Deze brommerverzekering keert bijvoorbeeld ook uit bij een ongeval veroorzaakt door de bestuurder van de verzekerde brommer. Uit de naam van deze verzekeringsvorm blijkt ook dat de dekking nog ruimer is dan schade door aanrijdingen alleen. Dit is de duurste verzekering. De andere twee verzekeringsvormen zijn:

  • WA + Diefstal
  • WA + Diefstal en brand
keert brommerverzekering schade uit

Wat keert de verzekeraar uit bij schade?

Heeft u alleen de WA dekking? In dat geval krijgt u nooit de schade aan uw eigen brommer uitgekeerd. Bij schade veroorzaakt door anderen aan uw brommer, kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen voor de schade. Bij de WA + Diefstal en de WA + Diefstal en brand kunt u alleen een claim bij de verzekeraar indienen bij diefstal en eventueel brand. Voor schade door een aanrijding of door bijvoorbeeld vandalisme kunt u alleen bij de verzekeraar terecht met de meest uitgebreide brommerverzekering.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Wat zijn de mogelijkheden als iemand anders aansprakelijk is?

Is de schade aan uw brommer bijvoorbeeld veroorzaakt door een ander motorrijtuig? Dan kunt u de verzekeraar van het veroorzakende motorrijtuig aansprakelijk stellen voor de schade. Dat doet uw verzekeraar voor u als de brommer verzekerd is met de meest uitgebreide brommerverzekering. U kunt het verhalen van de schade ook uitbesteden aan 112schade.nl. Het verhalen is voor u gratis. De kosten draagt de verzekeraar van de veroorzaker van de schade.

 

Wat keert de verzekeraar uit als het wel meeverzekerd is?

De schade wordt vaak vastgesteld door een expert. De verzekeraar schakelt deze deskundige in en draagt ook de kosten hiervan. De expert stelt het schadebedrag vast. Vervolgens keert de verzekeraar het schadebedrag aan u uit. De uitkering uit de brommerverzekering bedraagt maximaal de dagwaarde van de bromfiets.

Ga voor de meest uitgebreide brommerverzekering

Hier blijkt wel uit dat u het beste kunt kiezen voor de WA + Diefstal, brand en aanrijding. Maar de premie moet niet te hoog zijn. U kunt niet voor een bromfiets van maar een paar honderd euro de meest uitgebreide brommerverzekering afsluiten. Voor de hoogte van de premie wordt namelijk uitgegaan van de nieuwwaarde van de brommer, ook als de waarde nog maar gering is.

Bereken de premie voor een brommerverzekering

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op