800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie
caravanverzekering vergelijken

Caravanverzekering vergelijken

Nu met Gratis verhaalservice
Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.1
Beoordeling verzekeringen

Bent u van plan om een caravanverzekering af te sluiten? Vergeet dan niet om eerst goed te vergelijken, want de premieverschillen kunnen bij een caravanverzekering groot zijn. Hetzelfde geldt voor verschillen in dekking. Vaak komen eigenaren er pas bij schade achter dat hun caravan minder goed verzekerd is dan ze dachten. Bij het kiezen van de juiste caravanverzekering is het dus van belang dat u start met vergelijken, zodat u misschien weet waar u wel en niet voor verzekerd bent. Bovendien kun u dan de beste én goedkoopste caravanverzekering uitzoeken. Op Alpina.nl helpen we u graag bij het vergelijken van caravanverzekeringen.

Waarop letten bij het vergelijken van caravanverzekeringen

Heeft u al een caravanverzekering? Dan kan vergelijken ook nuttig zijn. Waarschijnlijk kunt u veel geld besparen door over te stappen. U kunt in uw huidige caravanverzekering ook over verzekerd of onderverzekerd zijn. U heeft bijvoorbeeld nog een voortent verzekerd die u niet meer gebruikt, of u heeft recent een mover gekocht voor het verplaatsen van de caravan, zonder deze mee te verzekeren. Het is daarom van belang om uw caravanverzekering regelmatig te controleren.

In 4 stappen caravanverzekering vergelijken

Vaak stellen mensen het vergelijken van verzekeringen uit, omdat ze denken dat het een tijdrovende klus is. Niets is minder waar. Vergelijken kost namelijk maar een paar minuten. Met onze online vergelijker kunt u in slechts 4 simpele stappen al een caravanverzekering vergelijken.

Stap 1: Vul een aantal gegevens in over uw caravan

Als u start met vergelijken wordt u om een aantal gegevens over de caravan gevraagd. Dit zijn bijvoorbeeld het aankoopjaar en bouwjaar, de lengte, de nieuwwaarde en de aankoopwaarde. Ook vragen we u naar de waarde van een voortent of luifel, eventuele aanbouw, inboedel en mover. Op basis van deze gegevens kunnen we een goede vergelijking maken.

Stap 2: Kies waar u voor verzekerd wilt zijn

Vervolgens geeft u aan waar u allemaal voor verzekerd wilt zijn. Onder de basisdekking van een caravanverzekering vallen onder andere brand en diefstal. In de meeste gevallen betaalt een verzekeraar ook bij stormschade. Dat is fijn, want de weersomstandigheden worden steeds extremer. Hevige stormen en fikse hagelbuien komen steeds vaker voor, daarom is het fijn om daar goed voor verzekerd te zijn. Hagelschade valt echter niet onder de standaarddekking van een caravanverzekering, dit moet u apart meeverzekeren. Er zijn hagelbuien waarin stenen vallen met een omvang van golfballen of zelfs nog groter. Hierdoor kan uw caravan in korte tijd flink beschadigen, en de kosten om dit te repareren kunnen hoog oplopen.

Stap 3: Bepaal het eigen risico

Er zitten grote verschillen tussen verzekeraars in het eigen risico van een caravanverzekering. Gemiddeld ligt het eigen risico tussen de €0 en €150 euro. In sommige gevallen heeft u geen eigen risico, maar dan bent u bijvoorbeeld wel verplicht om bij schade deze te laten herstellen door een schadehersteller van de verzekeraar. Bij het vergelijken van een caravanverzekering is het daarom belangrijk om goed de polisvoorwaarden door te nemen, zodat u precies weet waar u wel en niet voor verzekerd bent.

Stap 4: Vergelijk op prijs én inhoud

Vervolgens kan het vergelijken beginnen. Kijk niet alleen naar de hoogte van de premie, maar ook goed naar de dekking van de verzekering. Er bestaan namelijk grote verschillen in dekking. Kijk bijvoorbeeld goed hoe u verzekerd bent bij stormschade en hagelschade. Zo kunt u met een gerust hart met uw caravan op pad.

Veelgestelde vragen omtrent een caravanverzekering

Is een caravanverzekering verplicht?

In Nederland geldt een verzekeringsplicht voor motorrijtuigen maar een caravan kan zichzelf niet voortbewegen. Voor een caravan geldt dan ook geen verzekeringsplicht. Het is logischerwijs wel verstandig om een verzekering af te sluiten omdat u in de meeste gevallen een flink bedrag heeft neergeteld voor de caravan. Lees meer.

Kan ik bij Alpina onafhankelijk een caravanverzekering vergelijken?

Wij zijn geen verzekeraar maar vergelijken verzekeringen. Daarom kunt u bij ons onafhankelijk een caravanverzekering vergelijken. Bij ons worden verzekeringen vergeleken op prijs én kwaliteit.  Wij streven er naar u altijd verzekerd te krijgen tegen de beste premie en voorwaarden.  Als u een verzekering aangaat, ontvangen wij van de verzekeraars een vergoeding.

Hoe kan ik de goedkoopste caravanverzekering vergelijken?

De goedkoopste caravanverzekering vindt u door goed te vergelijken. De premieverschillen tussen verzekeraars kunnen groot zijn. Vul daarom een aantal gegevens over uw caravan in, in onze online vergelijkingstool. Zo vindt u binnen een paar minuten de beste én goedkoopste caravanverzekering.

Kan ik bij het vergelijken ook de premie voor een caravanverzekering berekenen?

Tijdens het vergelijken krijgt u een overzicht van alle aanbieders die aansluiten bij uw wensen, inclusief bijbehorende premies en polisvoorwaarden. Zo krijgt u dus alvast een indicatie van de maandelijkse premie voor een caravanverzekering. Lees meer over de premie.

Factoren die een rol spelen bij het vergelijken van een caravanverzekering

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het vergelijken van een caravanverzekering. Als u start met vergelijken vult u een aantal gegevens in, in onze online vergelijkingstool. Dit zijn bijvoorbeeld:

  • Aankoopwaarde
  • Nieuwwaarde
  • Aankoopjaar
  • Bouwjaar
  • Gewenste dekking
  • Hoogte eigen risico

De leeftijd van uw caravan speelt een belangrijke rol. Voor een nieuwe caravan (tot ongeveer 5 jaar oud) kunt u een caravanverzekering met nieuwwaarde dekking afsluiten. Dit staat eigenlijk gelijk aan een allrisk caravanverzekering. Als uw caravan al wat ouder is, tussen de 5 en 15 jaar, kunt u ook een caravanverzekering met dagwaarde dekking afsluiten. U bent dan verzekerd tot het bedrag wat uw caravan op dat moment waard is.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Vergelijk direct uw caravanverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op