Kan u een CIS-registratie laten verwijderen?

Heeft u een CIS-registratie die u graag verwijderd zou zien? Als u de CIS-registratie wil laten verwijderen voordat de termijn is verstreken, kan dit enkel gebeuren door de persoon die u geregistreerd heeft. Het is niet mogelijk uw CIS-registratie zelf te verwijderen uit de databank. Wat u wel kan doen is de registratie aanvechten wanneer u van mening bent dat de registratie onterecht is. Als u uw registratie uit de databank van de Stichting CIS wil verwijderd hebben, leggen wij u uit hoe u dan te werk dient te gaan.

Wanneer zal uw CIS-registratie automatisch worden verwijderd?

Het is afhankelijk van het soort registratie wanneer uw registratie in de Stichting CIS zal worden verwijderd:

Na deze tijd wordt uw CIS-registratie automatisch uit de databank verwijderd. U wordt niet persoonlijk op de hoogte gesteld wanneer de registratie is verwijderd. Staat u geregistreerd bij CIS? Dan kunt u een verzoek tot inzage van uw dossier indienen. U kunt per e-mail of per post een schriftelijk verzoek met een kopie van uw legitimatiebewijs opsturen. Wanneer u een verzekering via Alpina wilt afsluiten kunnen we deze informatie helaas niet voor u opvragen. Verzekeraars mogen ons, vanwege de privacywetgeving, geen informatie geven over de inhoud van uw CIS-registratie.
Soort meldingDuur registratie
Negatieve schadevrije jaren15 maanden
Financiële verplichting niet nakomen3 jaar
Schade5 jaar
Ontzegging rijbevoegdheid5 jaar
Contractuele verplichtingen niet nakomen5 jaar
Verzekeringsfraude8 jaar

U kan een verzekering afsluiten bij Alpina indien uw CIS-registratie (nog) niet is verwijderd!

Heeft uw verzekeringsmaatschappij besloten om de registratie in de CIS-databank niet te verwijderen? Dan zal u voor het bekomen van een verzekering enkel nog terecht kunnen bij verzekeraar De Vereende. De Vereende is een verzekeringsmaatschappij die speciaal werd tot het leven geroepen voor het verzekeren van bijzondere risico’s. De Vereende hanteert een ruimer acceptatiebeleid. In principe accepteren zij iedereen die bij hen een verzekering wenst af te sluiten. Dit wordt dan wel aan enkele voorwaarden gekoppeld. U dient dan drie maanden vooruit te betalen en de verzekeringspremie zal ook een stuk hoger liggen dan bij andere verzekeraars. In de meeste gevallen zal u ook gevraagd worden een waarborg te betalen.

Bij De Vereende kan u online berekenen hoeveel uw verzekering ongeveer zal bedragen. We zijn op dat vlak de enige in heel Nederland. Op die manier weet u vooraf waaraan u zich kan verwachten. U dient er wel rekening mee te houden dat pas wanneer u de eerste premie heeft betaald de dekking van uw verzekering pas dan ingaat. Tevens zal u eerst het aanvraagformulier dienen te hebben ingevuld en ondertekend naar ons teruggestuurd. Om die redenen duurt het enkele dagen voordat uw verzekering is gedekt.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 06-10-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op