Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wanneer plaatst een verzekering iemand op de “zwarte lijst?”

Daarop is het antwoord vrij kort: niemand komt op een ‘zwarte lijst’ terecht. We horen wel vaker van mensen dat zij het idee hebben dat ze op een zwarte lijst van een verzekeraar staan, zo’n lijst bestaat echter niet. Wel kan het zo zijn dat u geregistreerd staat in de database van de Stichting CIS. Deze registratie kan voortkomen uit verschillende oorzaken. Weet u niet waarom u een CIS-registratie heeft? Dan kunt u het beste een verzoek tot inzage van uw registratie indienen bij Stichting CIS zodat u uw gegevens kunt inzien. Hier leggen wij u uit in welke situaties het mogelijk is dat u een CIS-registratie krijgt.

zwarte lijst verzekering wanneer

Hoe komt u terecht in de database van Stichting CIS?

Stichting CIS bewaart belangrijke verzekeringsgegevens in hun database. Dit doet de stichting met het doel om risico’s in kaart te brengen en fraude te voorkomen. Verzekeraars controleren over het algemeen vrijwel altijd of iemand in deze database geregistreerd is, voordat ze overgaan tot acceptatie van een verzekeringsverzoek.

U kunt vanwege verschillende redenen geregistreerd worden in de Stichting CIS database, waaronder:

  • Het krijgen van een rijontzegging
  • Schade rijden met een onverzekerde auto
  • Een maluspositie hebben (negatieve schadevrije jaren)
  • Het niet nakomen van afspraken, zoals de betaling van uw verzekeringspremie
  • Het plegen van fraude of anderszins misbruik maken van de verzekeraar

U heeft er recht op om te weten welke gegevens van u geregistreerd zijn, daarom kunt u een verzoek indienen om uw geregistreerde gegevens in te zien. Dit kunnen wij, vanwege de privacywetgeving, helaas niet voor u voorzien wanneer u een verzekering via ons af wil sluiten.

Bereken online de premie voor uw verzekering

Wanneer worden mijn gegevens verwijderd uit de Stichting CIS database?

Wanneer uw CIS-registratie verwijderd wordt, verschilt per type registratie. Wanneer uw CIS-registratie uit de databank verdwijnt, is afhankelijk van het soort melding. Na de vastgestelde tijd per type registratie, zal de CIS-registratie automatisch verwijderd worden. Hiervan krijgt u geen persoonlijk bericht.

Hoe kan ik mijn CIS-registratie verwijderen?

Wanneer u uw CIS-registratie wil laten verwijderen, kunt u bezwaar aantekenen tegen de registratie. Wanneer u vindt dat de CIS-registratie onterecht gedaan is, kunt u bij uw verzekeringsmaatschappij een verzoek tot correctie doen. U kunt op de website van Stichting CIS een formulier downloaden waarmee u het verzoek tot correctie in kunt dienen, u kunt hier ook aangeven waarom de registratie naar uw mening onjuist is en gecorrigeerd moet worden. De stichting za vervolgens het verzoek neerleggen bij uw verzekeraar, waarop de verzekeraar over kan gaan tot acceptatie of het negeren van uw verzoek. Wanneer de verzekeringsmaatschappij ervoor kiest om uw verzoek te negeren, blijft de CIS-registratie bestaan. Indien u het hier niet mee eens bent, kunt u een klacht indienen bij de klachtencommissie van uw verzekeringsmaatschappij. De stap die hierop volgt is het voorleggen van uw klacht aan het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. Ook kan de zaak nog verder gaan en kunt u uw klacht voorleggen aan een rechter. Wel is het goed om u ervan bewust te zijn dat hier vaak hoge kosten bij komen kijken.

Wil u een verzekering afsluiten ondanks uw CIS-registratie? Sluit dan een verzekering af via Alpina!

Wanneer u een CIS-registratie heeft, kan het erg lastig zijn om toch een verzekering af te kunnen sluiten. U kunt meestal niet bij de reguliere verzekeraars terecht. Wij helpen u daarom graag om toch een verzekering af te kunnen sluiten. Wij zullen altijd proberen u bij een reguliere verzekeraar te laten verzekeren tegen een regulier tarief. Mocht dit onmogelijk blijken, kunt u via ons bij de verzekeringsmaatschappij De Vereende een verzekering afsluiten. Deze verzekeraar hanteert een zeer breed acceptatiebeleid en zal vrijwel iedereen accepteren. U kunt bij ons alvast online een indicatieve berekening doen voor de premie van uw verzekering, zo weet u altijd waar u aan toe bent.

Bereken online de premie voor uw verzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op