800.000+ klanten
14 dagen bedenktijd
98% beveelt ons aan
Bereken premie

Inboedelverzekering beëindigd door het niet betalen van de premie: wat nu?

Is er in het verleden (in de afgelopen 8 jaar) wel eens een inboedelverzekering aan u opgezegd wegens het niet tijdig betalen van de premie? U dient de opzegging dan te vermelden bij elke aanvraag die u doet voor een nieuwe verzekering. Hier wordt namelijk letterlijk naar gevraagd bij de acceptatievragen: is aan u in de laatste 8 jaar wel eens een verzekering opgezegd?

Die vraag moet u ook met ‘ja beantwoorden wanneer er een verzekering aan u is opgezegd voor een bromfiets en u een nieuwe verzekering wilt aanvragen voor een auto. Ook dient u het bij de aanvraag van een inboedelverzekering op te geven wanneer er in het verleden bijvoorbeeld een bromfietsverzekering is opgezegd wegens wanbetaling.

Wat zijn mijn mogelijkheden wanneer er een verzekering aan mij is opgezegd wegens wanbetaling?

Helaas hebben de meeste verzekeraars in geval  van wanbetaling in het verleden geen mogelijkheden om u te verzekeren. Verzekeraars willen namelijk niet het risico lopen dat u in de toekomst opnieuw de premie niet betaald. Hier zijn ze erg voorzichtig mee geworden.

Verzekeraars mogen zelf bepalen wie zij wel of niet als klant willen. Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht. Alleen de zorgverzekeraars zijn te allen tijde verplicht iemand te accepteren voor de basisverzekering. Wij kunnen voor de inboedelverzekering (en overige verzekeringen) echter wel een vrijblijvende offerte voor u opvragen bij De Vereende. Wij hebben namelijk altijd een oplossing voor u.

Deze verzekeraar heeft een ruimer acceptatiebeleid en accepteert in principe iedereen, ook bij wanbetaling in het verleden. Voorwaarde is wel dat u de eerste 3 maanden vooruit betaald.

U kunt alleen via een tussenpersoon een verzekering afsluiten bij De Vereende. Voor een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.

Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft.

Bereken de premie voor een inboedelverzekering

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op