Samenwerking Alpina en Moving Intelligence

Begin 2020 is Alpina een samenwerking aangegaan met Moving Intelligence (MI). Moving Intelligence is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beveiligen van motorrijtuigen. Zij bieden producten aan als startonderbrekers, peilzenders en voertuigvolgsystemen. Hiermee willen ze het dieven zo moeilijk mogelijk maken.

Ze werken samen met meerdere grote verzekeraars en tussenpersonen in Nederland. Alle systemen zijn voorzien van het CCV Keurmerk Voertuigbeveiliging en zijn Kiwa SCM gecertificeerd.

Door de samenwerking met Moving Intelligence kunnen wij onze klanten een gereduceerd tarief aanbieden op de gecertificeerde beveiligingssystemen.

Op de website van Moving Intelligence vindt u een speciale aanvraagpagina. Hier kunt u, naast de tarieven, meer informatie vinden over de beveiligingssystemen met een korte toelichting per systeem.

Deze pagina is uitsluitend bestemd voor relaties van Alpina. Andere bezoekers kunnen geen enkel recht ontlenen aan de inhoud van de pagina.

moving-intelligence

 

Beveiligingssystemen voor auto’s

VbV/SCM startonderbreker

VbV/SCM startonderbreker is de voormalige autoalarm klasse 1. Alle Europese auto’s die vanaf 1998 zijn geproduceerd, zijn van een dubbele startonderbreking voorzien. Hierdoor wordt het veel moeilijker om een auto te starten zonder dat de sleutel in het contact zit. De startonderbreker schakelt automatisch in wanneer de sleutel uit het contact wordt gehaald. Deze beveiligingsklasse bestaat uit een startonderbreker met ten minste twee automatisch ingeschakelde blokkeringen, namelijk: blokkering van de startmotor en blokkering van een ander systeem in het voertuig, meestal de brandstofvoorziening. Deze alarmklasse bevat geen inbraakdetectie of alarmering.

VbV/SCM alarmsysteem

VbV/SCN alarmsysteem is de voormalige autoalarm klasse 2. Naast een startonderbreker is uw auto voorzien van inbraakdetectie. Zodra iemand het portier probeert te openen, gaat het autoalarm af en springen de knipperlichten aan. Het alarmsysteem schakelt niet automatisch uit als u de auto van het slot afhaalt en dient u zelf nog uit te zetten. Ook is het alarmsysteem niet gekoppeld aan de alarmcentrale.

VbV/SCM alarmsysteem met hellingshoekdetentie

VbV/SCM alarmsysteem met hellingsdetectie is de voormalige autoalarm klasse 3. Dit alarm bestaat uit een goedgekeurde startonderbreker, driedubbele detectie en alarmering met hellingshoekdetectie, omtrekdetectie en interieurdetectie. Het zorgt ervoor dat het alarm afgaat zodra uw auto omhoog wordt gekrikt om bijvoorbeeld de velgen te stelen.

VbV/SCM voertuigvolgsysteem

VbV/SCM voertuigvolgsysteem is de nieuwe naam voor de voormalige autoalarm klasse 4 én 5, aangevuld met een extra startonderbreker. Auto’s met dit beveiligingssysteem zijn uitgebreid met een voertuigvolgsysteem. Hiermee kan uw auto na diefstal worden gevolgd, opgespoord en geblokkeerd. Het beveiligingssysteem bestaat uit een volgsysteem en een startonderbreker.

Een voertuigvolgsysteem is gekoppeld aan een Particuliere Alarm Centrale (PAC-meldkamer). Deze meldkamer staat in direct contact met de landelijke politie. Zodra een voertuig wordt gestolen, of in beweging is zonder motorcontact, zal er een sabotagemelding naar de PAC-meldkamer worden verzonden. De meldkamer neemt opvolgend, ter verificatie, contact op met de eigenaar/berijder van het voertuig.
In geval van diefstal en een officiële diefstal melding wordt een particulier opsporingsbureau (POB) en de politie ingeschakeld.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Herkeuring is noodzakelijk

Na het inbouwen van een autoalarm is het alarmcertificaat dat wordt afgegeven 3 jaar geldig. Het is dus van belang om het autoalarm te laten herkeuren voordat het certificaat is verlopen. Een herkeuring kunt u laten doen vanaf € 71,-.

Wilt u meer weten over hoe u uw auto kunt beveiligen tegen inbraak en diefstal? Enkele tips om autodiefstal te voorkomen, vindt u hier.

Vergelijk online de premie voor een goedkope autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 14-09-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op