800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
Home Info Persbericht: Schaderijders weer welkom!

Persbericht: Schaderijders weer welkom!

Vanaf heden kunnen schaderijders met zogenaamde negatieve schadevrije jaren weer bij reguliere verzekeringsmaatschappijen worden verzekerd tegen een “normale” premie.

Via de vergelijkingssite van Alpina.nl is het mogelijk om een personen autoverzekering af te sluiten terwijl men negatieve schadevrije jaren heeft.

Wanneer iemand een schade heeft geclaimd bij een verzekeringsmaatschappij valt men vaak terug met de schadevrije jaren en dus in de bonus-malus korting. Hierdoor kan het zo zijn dan men uiteindelijk in de “malus” terecht komt. Dit kan al gebeuren bij twee schade gevallen kort achter elkaar of wanneer de autoverzekering korter loopt dan 5 jaar.

Op het moment dat men in de malus terecht komt is het bijna onmogelijk om van verzekeringsmaatschappij te wisselen. De meeste reguliere verzekeringsmaatschappijen accepteren geen bestuurders met een negatieve bonus-malus verklaring, of negatieve schadevrije jaren. De enige maatschappij die dan nog wil accepteren is De Vereende (Voorheen Rialto). De premies bij deze verzekeringsmaatschappij zijn echter veel hoger dan op het “normale ” tarief.

“Uit ervaring weten wij dat men vaak door pech in de zogenaamde malus terecht komt”, aldus Marc Diks, directeur marketing-communicatie en online. ”Het probleem is dan dat men niet meer kan veranderen van verzekeringsmaatschappij en vaak aan een dure autoverzekering vast zitten. Wij hebben nu via onze site de mogelijkheid om voor diegene met negatieve schadevrije jaren alsnog een aantrekkelijke aanbieding te doen”.

Tegenwoordig sluit men vaak een bonusbescherming bij een autoverzekering. Hierdoor mag je dan 1 keer per jaar een schade claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor de korting. Wat men vaak niet weet is dat de schadevrije jaren dan wel dalen. Ook hierdoor is het mogelijk dat men negatieve schadevrije jaren heeft op de autoverzekering maar wel een hoge korting. Ook dan is het vaak niet mogelijk om te switchen van verzekeringsmaatschappij. Daar is echter nu bij Alpina.nl verandering in gebracht.

Lees ook:

Negatieve schadevrije jaren bij een autoverzekering, en dan?

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Negatieve schadevrije jaren – Wat zijn de gevolgen?

Schadevrije jaren opvragen | Autoverzekering

Opgebouwde schadevrije jaren overdragen

Autoschade claimen of zelf betalen?

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op