800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
onderzoek-brommers-2020
Home Onderzoeken Onderzoek brommers 2020

Verkoop brommers enorm toegenomen

18 aug 2020
2 min leestijd

Uit onderzoek van Alpina blijkt dat de verkoop van brommers in de eerste 7 maanden van 2020 enorm is toegenomen ten opzichte van dezelfde maanden vorig jaar.

Werden er vorig jaar nog 39.030 brommers voor het eerst toegelaten op de Nederlandse wegen. Dit jaar zijn dat er ruim 10.000 meer, namelijk 49.979. Een stijging van zo’n 30%. 

Gevolg van de coronacrisis 

De brommer is een van de weinige voertuigen waarbij een stijging te zien is ten opzichte van vorig jaarBij de personenauto’s is juist een grote daling te zien. 

De stijging in de verkoop van brommers is waarschijnlijk een gevolg van de coronacrisis. Vanwege de coronacrisis is reizen met het openbaar vervoer voor sommige mensen geen optie meer. Hierdoor gaan veel mensen op zoek naar eigen vervangend vervoer. Een brommer lijkt daarbij een veel gekozen optie. Groot voordeel van de brommer is dat, in vergelijking met een auto, de aanschaf, het gebruik en de verzekering relatief goedkoper is. Daarnaast heb je geen last van fileskan je gemakkelijk kortere afstanden afleggen en hoef je geen gebruik van het openbaar vervoer te maken. Bijkomend voordeel is dat je geen mondkapje hoeft te dragen wat in het openbaar vervoer, sinds 1 juni van dit jaar, verplicht is.  

Het ligt in de lijn der verwachting dat deze trend ook na de crisis zal doorzetten. Dit zal leiden tot een groeiende vraag naar brommers en brommerverzekeringen. 

Net als de elektrische auto en elektrische fiets lijkt ook de elektrische brommer zijn intrede te doen in Nederland. Wanneer we gaan kijken naar de populairste merken is de Super Soco de grootste stijger ten opzichte van vorig jaar. Ook andere merken die elektrische brommers aanbieden, zoals La Souris en BTC doen het goed. 
Lees alles over dit onderzoek op onze speciale onderzoekspagina >  

 

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op