Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Dekt een opstalverzekering ook schade aan mijn rieten dak door brand?

Een rieten dak op uw woning heeft een charmante uitstraling, maar is ook vatbaarder voor brand. Gelukkig dekt een opstalverzekering met branddekking schade aan uw rieten dak door brand. Ook kunt u zelf een aantal maatregelen nemen om brand het risico op brand te verkleinen. Wij vertellen u op Alpina.nl alles over een opstalverzekering met branddekking voor uw rieten dak.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

rieten dak brand

Wat dekt een opstalverzekering met branddekking?

De meeste verzekeraars vergoeden bij een opstalverzekering met branddekking niet alleen de schade die ontstaat bij brand, maar ook de blus- en waterschade. Daarnaast wordt ook roetschade meestal vergoedt door de verzekeraar. Dit geldt dus ook voor schade aan uw rieten dak. Controleer wel altijd even in de polisvoorwaarden wat uw verzekeraar precies dekt bij brand, zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Als de brand uw woning volledig verwoest vergoeden de meeste verzekeraars de kosten voor het herbouwen van de woning. Dit wordt de herbouwwaarde genoemd. Verzekeraars stellen deze waarde vast door de herbouwwaardemeter.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Preventiemaatregelen om brand te voorkomen

U kunt zelf ook een aantal maatregelen nemen om het risico op brand te verkleinen en de daadwerkelijke schade bij brand te verminderen. Dit geldt niet alleen voor het rieten dak, maar voor uw gehele woning. De meeste branden ontstaat namelijk in huis zelf. Daarom moet u voor zowel binnen als buiten voldoende maatregelen nemen. U kunt hierbij denken aan de volgende maatregelen:

  • Zorg dat er brandwerende beplating aan de binnenkant van uw dak zit
  • Plaats een bliksemafleider op het dak
  • Plaats in elke kamer of in ieder geval op elke verdieping een rookmelder
  • Controleer regelmatig of de rookmelders nog werken en of de batterijen nog goed zijn
  • Reinig de filters van elektrische apparaten regelmatig (zoals bijvoorbeeld van de wasmachine en droger)
  • Laat de cv-ketel jaarlijks controleren

Zorg daarnaast ook altijd dat u een goedgekeurde brandblusser in huis heeft. Als u goede preventiemaatregelen neemt, kan dit weer voordelig zijn voor de hoogte van de verzekeringspremie.

Sluit een opstalverzekering met branddekking voor uw rieten dak af via Alpina

Bij ons bent u aan het goede adres voor een opstalverzekering met branddekking. Zo weet u zeker dat uw woning met rieten dak goed verzekerd is bij brand. Op Alpina.nl kunt u alvast een indicatie van de premie berekenen. Dit doet u in ons handige online vergelijker. Zo weet u zeker dat u straks niet te veel betaalt voor uw verzekering. U kunt de opstalverzekering direct online afsluiten of eerst een definitieve offerte aanvragen.

U kunt natuurlijk altijd even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en u goed adviseren. Neem dus vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Lees ook:

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering rieten dak!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op