Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Lekkage rieten dak: wordt dit gedekt door de opstalverzekering?

Een rieten dak dat professioneel is gelegd gaat vaak wel 25 jaar mee. Als u het rieten dak goed onderhoudt kan het zelfs nog zo’n 10 tot 15 jaar langer meegaan. Toch kunnen er, ook als u het dak goed onderhoudt, altijd problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld een lekkage. Hevige regenbuien en stormachtig weer komen namelijk steeds vaker voor in Nederland. Daarom is het belangrijk dat u uw woning met rieten dak goed verzekerd met een opstalverzekering. Maar valt lekkage aan een rieten dak ook onder de dekking van een opstalverzekering? Wij vertellen het u!

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

rieten dak lekkage

Wat voor soort lekkage dekt een opstalverzekering?

Lekkage valt in principe onder de dekking van een opstalverzekering, maar een verzekeraar stelt hier vaak wel een aantal voorwaarden aan. Schade door lekkage wordt gedekt als het veroorzaakt is door een van onderstaande zaken:

  • Lekkage van de centrale verwarming, waterleidingen of hierop aangesloten installaties
  • Lekkage van daken of dakgoten
  • Waterschade door storm
  • Lekkage als gevolg van het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen

Schade als gevolg van een lekkage bij de buren wordt niet altijd gedekt door de verzekeraar. Dit kunt u controleren in de polisvoorwaarden. Mocht uw opstalverzekeraar hier geen dekking voor bieden kunt u de schade misschien op de aansprakelijkheidsverzekering van de buren verhalen.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Lekkage aan een rieten dak

Lekkage aan het dak valt dus onder de dekking van een opstalverzekering. Het maakt hierbij niet uit van wat voor materiaal uw dak gemaakt is; ook een rieten dak kan verzekerd worden. Wel is het belangrijk dat u een aantal maatregelen treft om waterschade te beperken, zoals het in veiligheid brengen van uw spullen en het zo goed mogelijk opvangen van het water om verdere schade te voorkomen.

Daarnaast is het belangrijk dat u de schade zo snel mogelijk meldt bij uw verzekeraar. Ook kunt u foto’s en filmpjes van de schade maken, om ervoor te zorgen dat u het juiste bedrag vergoedt krijgt.

Sluit een opstalverzekering voor uw rieten dak af via Alpina

Als u een opstalverzekering voor uw rieten dak afsluit, weet u zeker dat u goed verzekerd bent bij een lekkage. Vergeet niet om van tevoren verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit doet u heel gemakkelijk met onze online vergelijker. U krijgt dan meteen een indicatie van de verzekeringspremie te zien. Heeft u de juiste verzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online bij ons afsluiten.

U kunt natuurlijk altijd even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten. Zij kunnen al uw vragen beantwoorden en u goed adviseren. Neem dus vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Lees ook:

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering rieten dak!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op