800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Waarom is het verzekeren van een rieten dak belangrijk?

Heeft u een woning met een rieten dak? Dan is het afsluiten van een goede verzekering heel belangrijk. Het risico op omvangrijke schade, bijvoorbeeld door brand of storm, is een stuk groter dan wanneer u een woning met dakpannen heeft. Een goede opstalverzekering kan u duizenden euro’s schelen bij schade. Lees alles over het verzekeren van uw rieten dak op Alpina.nl.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

rieten dak verzekeren

Voordelen van het verzekeren van een rieten dak

  • U bent goed verzekerd bij brand-, storm- en waterschade (afhankelijk van het soort dekking dat u kiest)
  • Het verzekeren van uw rieten dak kan u vele duizenden euro’s besparen bij schade
  • Met een goede opstalverzekering rieten dak kunt u van uw charmante dak genieten zonder zorgen te hebben over eventuele risico’s.

Opstalverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Risico’s als u uw rieten dak niet verzekerd

Bij een woning met rieten dak is het risico op brand groter dan bij bijvoorbeeld een woning met dakpannen. Riet is namelijk brandbaarder dan steen. Ook is een rieten dak kwetsbaarder bij storm. Tegenwoordig komen er steeds vaker stormen voor in Nederland. Vaak gaan die gepaard met hele hard wind en flink wat neerslag. Hierdoor komt een lekkage van een rieten dak steeds vaker voor. Bovendien gaan rieten daken minder lang mee dan andere soorten, en daarom kunnen er na zo’n 25 jaar problemen ontstaan.

Stelt u zich voor dat er brand uitbreekt in uw woning en een groot deel van het rieten dak in vlammen op gaat. Bovendien raakt hierdoor ook een stuk van de keuken ernstig beschadigd. Zonder goede opstalverzekering voor uw rieten dak draait u zelf voor deze kosten op. Niet alleen het leggen van een nieuw dak kost veel geld, maar ook het repareren van de keuken is niet goedkoop. Met een goede opstalverzekering vermindert u het financiële risico en bent u goed verzekerd bij schade aan het rieten dak.

Sluit een opstalverzekering af voor uw rieten dak

Neem geen risico en sluit direct een goede opstalverzekering rieten dak af. Op Alpina.nl kunt u eenvoudig en snel verschillende aanbieders van opstalverzekeringen met elkaar vergelijken. Na het invullen van een aantal gegevens krijgt u een overzicht van alle opstalverzekering die aansluiten bij uw wensen. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs én inhoud. Heeft u de beste opstalverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Heeft u nog vragen of wilt u liever even overleggen met een van onze verzekeringsspecialisten? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 6883700. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering rieten dak!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op