Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Opstalverzekering woonboot: wat komt hier allemaal bij kijken?

Woont u op het water of bent u van plan op het water te gaan wonen? Dan hoort daar een goede verzekering bij! Er wonen tegenwoordig meer mensen op een woonboot, waardoor het aanbod bij verzekeraars omhoog gaat. Naar schatting zijn er tussen de 10 en 15 duizend legaal bewoonde woonboten in Nederland. Dit is gunstig voor u, want zo gaan de premies ook omlaag. Wel is het van belang om goed te kijken naar de voorwaarden van de verzekeraar. Deze kunnen onderling verschillen en nog niet iedere verzekeraar biedt opties voor een opstalverzekering woonboot. Hoe het zit met de opstalverzekering woonboot en de punten waar u op moet letten, leest u in dit artikel over de opstalverzekering woonboot.

Opstalverzekering woonboot afsluiten

De opstalverzekering woonboot komt vaak overeen met de woonhuisverzekering. Vaak is het wel zo dat verzekeraars kritischer kijken naar een verzekering voor een woonboot. U loopt op een woonboot andere risico’s dan op het vaste land en verzekeraars hebben over het algemeen minder ervaring met deze soort verzekeringen. U doet er goed aan om uw wensen en eisen voor de opstalverzekering woonboot goed op een rij te hebben voordat u gaat zoeken. Dit maakt de zoektocht gemakkelijker.  Vaak komt u dan uit bij een goed passende verzekering voor uw woonboot.

Opstalverzekering woonboot

Met de opstalverzekering woonboot verzekert u de onroerende zaken aan uw woonboot. Onroerende zaken zijn zaken die duurzaam met de grond verenigd zijn. Dit klinkt raar, want een woonboot is niet met de grond verenigd. Verzekeraars hebben deze definitie wat opgerekt in de situatie van de woonboot. U kunt u woonboot in deze zin vergelijken met een huis. De onroerende zaken in dezen zijn bijvoorbeeld de muren, de inbouwkeuken, of de badkamer. De zaken die u niet zomaar kunt verplaatsen.

Opstalverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

Verschillende dekkingen opstalverzekering woonboot

Net als bij de opstalverzekering voor een woonhuis zijn er voor een woonboot ook verschillende opstalverzekeringen. De dekking die u kiest, samen met de herbouwwaarde bepaalt de premie die u gaat betalen. De opstalverzekering woonboot heeft onder meer de volgende dekkingen:

  • De branddekking, dit is de minst uitgebreide verzekering;
  • De uitgebreide gevarendekking (UGV);
  • De uitgebreide gevarendekking + (UGV+);
  • De Allriskdekking, de meest uitgebreide dekking.

Deze dekkingen keren schades uit die kunnen ontstaan door bijvoorbeeld: brand, storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak of vandalisme.

Wonen op het water brengt meer risico’s met zich mee dan wonen in een rijtjes huis. Het is daarom belangrijk uw woonboot goed te verzekeren. Ook is het van belang om goed de polisvoorwaarden door te nemen voor het afsluiten van de opstalverzekering woonboot. Op die manier weet u wat er wel en niet verzekerd wordt door de verzekeraar. U komt bij schade dan niet voor verrassingen te staan. Ook is het belangrijk de herbouwwaarde goed te berekenen voor het afsluiten van een opstalverzekering woonboot. Dit voorkomt onderverzekering.

Sluit uw opstalverzekering woonboot af via Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Overweegt u een opstalverzekering woonboot af te sluiten? Sluit deze dan nu nog af via Alpina! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie. Altijd tegen de scherpste premies. Heeft u nog twijfels of vragen over onze opstalverzekering woonboot? Neem dan vrijblijvend contact op met onze klantenservice. Zij staan maar al te graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor uw opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op