Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Aanvulling op de Porsche autoverzekering

Naast de Porsche autoverzekering kun je ervoor kiezen om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Welke kun je kiezen en wat is de functie? Niet alle aanvullingen zijn altijd aan te raden. Je moet ook voorkomen dat je dubbele verzekeringen hebt. Neem alleen een aanvullende dekking op je Porsche autoverzekering als het echt een toegevoegde waarde heeft.

Jezelf en de passagiers verzekeren

In de Porsche autoverzekering verzeker je de aansprakelijkheid voor schade aangericht met de Porsche auto. Eventueel kun je ook schade aan jouw eigen Porsche auto verzekeren. Er zijn twee aanvullende verzekeringen om het financiële leed voor jezelf en de passagiers bij een ongeval te verzachten.

Ongevallen-inzittendenverzekering

Een ongeval kan zwaar letsel of dood tot gevolg hebben. De ongevallen-inzittendenverzekering verstrekt een eenmalige vergoeding bij letselschade. Het gaat om een uitkering bij blijvende invaliditeit en bij dood van de bestuurder en/of de passagiers. De hoogte van het bedrag kun je deels zelf bepalen. De uitkering is bij invaliditeit niet voldoende om de inkomstenderving door de invaliditeit op te vangen. In de meeste polissen gaat het om een uitkering van tienduizenden tot ongeveer honderdduizend euro’s en bij overlijden is er een lager bedrag verzekerd. In principe kunt u zelf het aantal personen bepalen die u wilt verzekeren. Klik hier voor meer info.

De schadeverzekering inzittenden

Deze verzekering is duurder dan de ongevallen inzittendenverzekering, maar de dekking is ook veel ruimer. Naast een uitkering bij letselschade keert deze verzekering ook uit bij materiële schade ten gevolge van een ongeval. Er bestaat bijvoorbeeld dekking voor schade aan de bezittingen van de passagiers. Wat betreft de letselschade is de schadeverzekering inzittenden ook veel ruimer. Zowel de bestuurder als de passagiers krijgen de werkelijk geleden schade uitgekeerd. Stel, een passagier raakt invalide door een ongeval met de auto. Uit de schadeverzekering inzittenden volgt een uitkering waarbij de gedupeerde volledig wordt gecompenseerd. Het kan in totaal om honderdduizenden euro’s gaan bij blijvende invaliditeit.

No-claimbeschermer

Met de no-claimbeschermer kun je de in de autoverzekering opgebouwde korting beschermen. Als je deze aanvullende verzekering kiest kun je één keer een schade claimen op de autoverzekering zonder dat het ten laste gaat van de opgebouwde korting. Door de claim op de verzekering zakt wel het aantal schadevrije jaren, maar de korting wordt dus kunstmatig in stand gehouden. Stap je over naar een andere verzekeraar? Dan vervalt het voordeel. De nieuwe verzekeraar gaat namelijk uit van de werkelijk opgebouwde schadevrije jaren.

Rechten beschermen met aanvullende verzekeringen

Je kunt er ook voor kiezen om je rechten te beschermen met een verzekering die juridische hulp biedt. Niet in alle gevallen is deze aanvullende verzekering aan te raden.

Pechhulp

Hulp bij pech na een ongeval is standaard verzekerd in je autoverzekering. Steeds meer verzekeraars willen nog een stapje verder gaan door ook pechhulp aan te bieden als aanvulling op de autoverzekering. Deze dekking kun je bijvoorbeeld ook weer uitbreiden met pechhulp in het buitenland. Let op dat je niet dubbel verzekerd bent voor pechhulp. Voor nieuwe auto’s geldt er vaak ook een vergelijkbare service vanuit het automerk.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering

In sommige situaties moet je jouw claim neerleggen bij de veroorzaker van de schade. Normaal gesproken hoeft dat niet bij de meest uitgebreide WA casco verzekering. De verzekeraar keert namelijk zelf al de schade aan jouw auto uit. Is je auto WA of WA beperkt casco verzekerd, dan is het verhalen van jouw schade op de tegenpartij niet verzekerd. Hiervoor kun je een verhaalsrechtsbijstandverzekering afsluiten. Na schade zorgt de verzekeraar voor het verhalen van jouw schade.

Rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen

Deze verzekering zorgt ook voor het verhalen van schade op de veroorzaker, maar de dekking is ruimer dan de verhaalsrechtsbijstandverzekering. Je kunt de verzekering ook inschakelen voor een geschil met bijvoorbeeld een autodealer. Of met de garage omdat er een issue is over de reparatiekosten. Je kunt deze verzekering zelfs aanspreken voor juridische hulp voor strafvervolging door een ongeval. Er kunnen wel specifieke eisen gelden om de rechtsbijstandsverzekering voor motorvoertuigen in te kunnen schakelen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw Porsche autoverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op