Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

De polisvoorwaarden van de Porsche autoverzekering

Niemand gaat uit vrije wil de polisvoorwaarden voor de Porsche autoverzekering doorspitten. Ze zijn vaak saai en moeilijk leesbaar. Toch zijn ze belangrijk, maar wij begrijpen dat je ze niet voor je plezier gaat doornemen. Een aantal belangrijke onderdelen van de polisvoorwaarden lichten wij graag toe.

Wat is het eigen risico in de Porsche autoverzekering?

Het eigen risico is een deel van de schade die je voor eigen rekening houdt. Niet alle verzekeraars hanteren een eigen risico. Als ze het wel doen gaat het vaak om een bedrag tot €150. Bij een schade van €1.000 krijg je dus €850 uitgekeerd uitgaande van een eigen risico van €150. Verzekeraars hanteren een eigen risico om verzekerden af te remmen om schades te claimen.

Een hoger eigen risico voor jonge bestuurders

Jonge bestuurders betalen vaak een hogere premie tot ze 24 jaar oud zijn. Dit doen verzekeraars omdat ze in vergelijking met oudere bestuurders meer schades aanrichten. Voor sommige verzekeraars gaat dat nog niet ver genoeg. Zij leggen in de polisvoorwaarden ook nog een extra eigen risico vast voor het geval er schade wordt aangericht door jonge bestuurders. Niet alle verzekeraars doen dit.

Eigen risico voor ruitschade

Voor ruitschade geldt een afwijkend eigen risico. Als vervanging van de ruit niet nodig is, geldt er vaak geen eigen risico. Mogelijk verwijst de verzekeraar jou naar een bepaalde glashersteller bij jou in de buurt. Bij vervanging van de autoruit geldt er vaak wel een eigen risico. De omvang is weer afhankelijk van waar je heen gaat voor de ruitvervanging. Verzekeraars verwijzen mogelijk naar herstellers waar contracten mee afgesloten zijn.

De nieuwwaarderegeling

Voor nieuwe of jonge Porsche auto’s is de nieuwwaarderegeling interessant. Bij total loss van de Porsche auto wordt de schade afgewikkeld uitgaande van de nieuwwaarde van de Porsche auto. De nieuwwaarderegeling kan gelden voor één tot drie jaren. Na deze periode wordt er bij schade weer uitgegaan van de dagwaarde van de Porsche auto.

Aanschafwaarderegeling

Dit lijkt op de nieuwwaarderegeling, maar deze regeling is gericht op tweedehands Porsche auto’s. Als deze regeling volgens de polisvoorwaarden is opgenomen in de Porsche autoverzekering wordt er gedurende een bepaalde periode uitgegaan van de aanschafwaarde van de Porsche auto. Heb je de auto gekocht voor €8.000? Dan wordt er voor de schadeafwikkeling tijdelijk uitgegaan van deze waarde in plaats van de dagwaarde.

Dagwaarde van de Porsche auto

De dagwaarde is de waarde van de Porsche auto vlak vóór de schade. In deze waarde wordt rekening gehouden met de leeftijd van de Porsche auto, maar ook met de staat van onderhoud en bijvoorbeeld de kilometerstand. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met hoe goed de Porsche auto onderhouden is.

Opzeggen Porsche autoverzekering

De Porsche autoverzekering kent een standaard looptijd van één jaar. Na het eerste verzekeringsjaar wordt de verzekering weer verlengd met één jaar. Na het eerste verzekeringsjaar is de verzekering dagelijks opzegbaar. Sommige verzekeraars hanteren een opzegtermijn van één maand. Dat is toegestaan. Bij het opzeggen van de Porsche autoverzekering op 5 april, mag de verzekeraar de verzekering beëindigen per 5 mei. Bij het verkopen van de Porsche auto is de Porsche autoverzekering direct opzegbaar. Ook logisch, er is namelijk niets meer te verzekeren. Ook gedurende het eerste jaar kan de verzekering opgezegd worden bij verkoop van de Porsche auto.

Schadesturing door de verzekeraar

Voor schadeherstel maken verzekeraars gebruik van schadesturing. Dat wil zeggen dat je bij voorkeur de Porsche auto laat repareren bij een door de verzekeraar aangewezen herstelbedrijf. Ze doen aan schadesturing door bijvoorbeeld het eigen risico te verlagen als je naar de aangesloten schadehersteller gaat. Dit fenomeen kennen we ook bij glasherstel

Andere uitsluitingen

In de polisvoorwaarden zijn nog meer situaties benoemd waarbij er geen dekking is. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het deelnemen aan snelheidswedstrijden of het verhuren van de Porsche auto. Ook bij het rijden in de Porsche auto zonder geldig rijbewijs biedt de Porsche autoverzekering geen dekking.

Borgstelling

Bij een aanrijding in het buitenland kun je te maken krijgen met borgstelling. In een uiterste geval kan de Porsche auto in beslag worden genomen. Het is zelfs mogelijk dat je zelf in de cel terecht komt. De Porsche auto krijg je terug tegen betaling van een borgsom. Hier zorgt de verzekeraar voor. Ook als er een borgsom nodig is om jou weer uit de gevangenis te krijgen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Bereken direct de premie van uw Porsche autoverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op