Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Waarom heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Stel dat u in een juridisch conflict terecht komt. U schakelt eerst juridische hulp in en uiteindelijk heeft u zelfs een advocaat nodig. Op een gegeven moment krijgt u de rekening van uw advocaat. Deze loopt op tot in de duizenden euro’s. Wat nu als u deze kosten niet zelf had hoeven betalen?

Hiervoor is de rechtsbijstandverzekering.  Deze verzekering dekt verschillende kosten waarmee u te maken kunt krijgen, wanneer u in een juridisch conflict belandt. Maar wat wordt er precies gedekt? En Waarop moet u letten bij het kiezen van uw dekking? Alpina legt het voor u uit.

rechtsbijstandverzekering waarom nodig

Wat wordt er gedekt?

Voordat u een rechtsbijstandverzekering afsluit is het verstandig om te weten wat er wel en niet gedekt wordt.

Wat wordt er gedekt?

Een rechtsbijstandverzekering is bedoeld om de kosten te dekken die worden gemaakt indien u juridische hulp nodig heeft. Deze juridisch hulp bestaat vaak uit het inschakelen van een jurist of advocaat. Een gerechtelijke procedure valt hier ook onder.

Let er wel op dat in veel gevallen alleen de juristen en advocaten worden betaald, die door de verzekeraar zijn ingeschakeld. Kiest u er zelf voor om iemand in te schakelen? Dan kan het zijn dat uw verzekeraar dit niet vergoedt.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 

Wat wordt er niet gedekt?

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die (waarschijnlijk) niet vergoed worden met een rechtsbijstandverzekering.

Dekkingsgebied (topografisch)

Het kan zijn dat u in bepaalde gebieden niet gedekt bent. Om gedekt te zijn, moet de tegenpartij in een juridisch conflict binnen het dekkingsgebied vallen. Dit dekkingsgebied kan dan bijvoorbeeld binnen Europa zijn. Vaak zijn deze dekkingsgebieden nog uit te breiden met aanvullende modules.

Opzet

Is de juridische hulp nodig omdat u zelf de situatie opzettelijk heeft veroorzaakt? Dan worden deze kosten niet vergoed door uw verzekeraar. Alle kosten die u dan maakt komen geheel voor uw eigen rekening.

Echtscheidingen

Echtscheidingen worden door de meeste verzekeraars niet vergoed met de rechtsbijstandsverzekering. Wel kan het zijn dat u mediation met uw partner vergoed krijgt van uw verzekeraar. Let er wel op dat deze vergoeding maar tot een bepaald bedrag loopt.

Eveneens worden het opzeggen van geregistreerd partnerschap, samenlevingscontract en alimentatie over het algemeen niet vergoed. Wel kunt u ook hiervoor mediation aanvragen en waarschijnlijk vergoed krijgen van uw verzekeraar. Check hiervoor wel uitdrukkelijk uw polisvoorwaarden.

Fraude

Is de rechtsbijstand nodig in een conflict dat ontstaan is doordat u fraude heeft gepleegd? Dan wordt dit nooit gedekt door uw verzekering. Net zoals met opzet geldt dat de gemaakte kosten geheel voor uw rekening komen.

Welke rechtsbijstandverzekering heeft u nodig?

De rechtsbijstandverzekering wordt in het algemeen in verschillende modules aangeboden. Dit kunnen modules zijn die te maken hebben met uw familieverband, verkeerssituaties, pensioen schade aan goederen etc.

Welke module van toepassing is op u hangt geheel af van uw situatie. Heeft u bijvoorbeeld regelmatig conflicten binnen uw familie? Dan is het wellicht verstandig om hiervoor een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Zo kunt u iedere module langsgaan en zelf bepalen wat voor u van toepassing is.

Heeft u geen idee welke modules u allemaal nodig heeft? Dan kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van de verzekeringsmaatschappij. U kunt zelfs overwegen om hiervoor juridisch advies in te winnen.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Alpina staat voor u klaar.

Uw rechtsbijstandverzekering sluit u eenvoudig en snel af bij  Alpina . Dankzij de 40 jaar lange ervaring van Alpina, weten wij hoe wij u op voordelige wijze kunnen helpen. U kunt zelf de modules uitkiezen die u wilt. Zo bepaalt u zelf hoe hoog uw premie wordt. Heeft u vragen over het afsluiten van een verzekering? Dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Bereken online de premie voor een rechtsbijstandverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op