800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Bent u verzekerd in het buitenland met een rechtsbijstandverzekering?

U heeft een rechtsbijstandverzekering afgesloten en wilt graag weten of u ook rechtsbijstand krijgt in het buitenland. U kunt namelijk ook in het buitenland te maken krijgen met een conflict.
Bent u ook verzekerd als u op reis gaat naar het buitenland? Moet u een aanvullende verzekering afsluiten? Op deze pagina leest u hier alles over.

Bij het afsluiten van uw rechtsbijstandverzekering heeft u vast gezien dat een rechtsbijstandverzekering meestal uit verschillende modules is opgebouwd. Op deze manier kunt u de verzekering op uw eigen wensen afstemmen.

Wat is een rechtsbijstandverzekering precies?

Een rechtsbijstandverzekering dekt de kosten van kleinere geschillen en verkeerszaken, evenals juridische en andere deskundige bemiddeling. De overige dekkingen zijn los af te sluiten. Een rechtsbijstandverzekering is niet verplicht, maar blijkt in de praktijk wel heel handig te zijn.

 

Rechtsbijstand-buitenland

Wat dekt mijn rechtsbijstandverzekering in het buitenland?

Sommige verzekeraars bieden, bij bepaalde geschillen, alleen dekking in Nederland en niet in heel Europa. Bij het vergelijken van rechtsbijstandverzekeringen is het noodzakelijk om hier goed op te letten. Veel geschillen zullen ook daadwerkelijk in Nederland plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn geschillen omtrent werk en inkomen, zoals over een arbeidsovereenkomst en bij pensioenaanspraken. Geschillen met bijvoorbeeld de Belastingdienst zullen waarschijnlijk ook niet in het buitenland ontstaan.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Geschillen in het buitenland

Enkele geschillen die wel in het buitenland (kunnen) voorkomen, worden hieronder benoemd.

Ongevallen

De ongevallen dekking van uw rechtsbijstandverzekering is vaak geldig in heel Europa en in sommige gevallen heeft u zelfs wereldwijde dekking. Hierbij bent u niet alleen verzekerd voor ongevallen met de auto, maar ook als (brom)fietser of voetganger.

Consumentenzaken

Koopt u iets in het buitenland of huurt u een auto waar een conflict over ontstaat met de verhuurder? Het verschilt per verzekeraar of deze geschillen onder de dekking vallen. De ene verzekeraar dekt dit binnen Europa of de Europese Unie. Sommige verzekeraars bieden hier helemaal geen dekking voor in het buitenland.

Tweede woning in het buitenland

Heeft u een tweede woning in het buitenland en ontstaat hier een conflict over? Het is niet altijd mogelijk om dan een beroep te doen op uw rechtsbijstandverzekering. Meestal beperkt de dekking zich tot binnen Nederland. Het is mogelijk dat verzekeraars conflicten binnen Europa dekken, maar alleen als u zelf het huis gebruikt en het huis niet verhuurt.

Het is belangrijk dat u bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering let op wat voor u de beste dekking is. Gaat u vaak naar het buitenland of heeft u zelfs een eigen woning in het buitenland? Let goed op de dekking, ook bij de aanvullende modules.

Vergelijk rechtsbijstandverzekering op buitenland dekking 

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen eenvoudig op buitenland dekking via www.alpina.nl. U kunt verschillende verzekeraars, modules, premies en polisvoorwaarden met elkaar vergelijken en de verzekering desgewenst direct afsluiten. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken van maandag t/m vrijdag van 08:00 uur tot 18:00 uur op telefoonnummer 088-6883700.

Lees ook:

Pechhulp buitenland

Geldt mijn autoverzekering ook in het buitenland?

Aansprakelijkheidsverzekering buitenland

Bereken direct de premie van uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op