Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is een goede rechtsbijstandverzekering?

Wat een goede rechtsbijstandverzekering is, hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. Voor niemand is de dekking van een rechtsbijstandverzekering hetzelfde. U kunt namelijk verschillende modules afsluiten, helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen. Maar hoe vindt u een goede rechtsbijstandverzekering? Een waar moet u precies op letten bij het zoeken? U leest het hier.

 

goede rechtsbijstandverzekering

Vergelijk rechtsbijstandverzekeringen

Om een goede rechtsbijstandverzekering te vinden is het belangrijk dat u van te voren een goede vergelijking maakt. U kunt hierbij natuurlijk kijken naar de goedkoopste premie, maar om een goede rechtsbijstandverzekering te vinden is het belangrijk dat u ook naar de dekking en de polisvoorwaarden kijkt.

Via Alpina.nl kunt u eenvoudig verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken om de beste rechtsbijstandverzekering te vinden. Via onze online vergelijkingstool gaat dit heel gemakkelijk. U vult eerst enkele persoonsgegevens in, zoals uw postcode, leeftijd en gezinssamenstelling. Vervolgens kunt u de modules kiezen die u wilt afsluiten. Ook kiest u de hoogte van het eigen risico en de maximale vergoeding van externe kosten. Vervolgens krijgt u een indicatie van de premie per maand. U kunt gemakkelijk modules toevoegen of verwijderen, om zo een goede vergelijking van de kosten te maken.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Tips voor het vinden van een goede rechtsbijstandverzekering

De beste manier om een goede rechtsbijstandverzekering te vinden is door het vergelijken van verzekeringen. Maar waar moet u precies op letten bij het vergelijken? Om u hierbij te helpen, geven we u een aantal tips.

Tip 1: Bedenk wanneer juridische hulp voor u echt onmisbaar is

Het belangrijkste bij het samenstellen is dat u modules kiest die bij uw persoonlijke situatie passen. U kunt natuurlijk nooit van te voren weten in wat voor juridisch conflict u terechtkomt. U kunt daarom het beste bepalen in welke situaties u goed verzekerd zou willen zijn. Wanneer is juridische hulp voor u echt onmisbaar? Een goede rechtsbijstandverzekering is helemaal afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Tip 2: Controleer of er overlap is met andere verzekeringen

U heeft waarschijnlijk al een aantal andere verzekeringen lopen, bijvoorbeeld voor uw auto of woning. Controleer daarom altijd even over er geen overlap is met andere lopende verzekeringen. Heeft u bijvoorbeeld al rechtsbijstand meeverzekerd bij uw autoverzekering? Dan hoeft u de module Verkeer niet nogmaals af te sluiten, want dan bent u dubbel verzekerd.

Tip 3: Kijk of de verzekeraar een wachttijd hanteert

Veel mensen denken pas aan een rechtsbijstandverzekering op het moment dat ze in een conflict verwikkeld raken. Helaas is het dan eigenlijk te laat, omdat veel verzekeraars een wachttijd hanteren. Een wachttijd betekent dat u niet meteen dekking heeft op het moment dat u de verzekering afsluit. Het verschilt per verzekeraar hoelang de wachttijd is, meestal is dit 3 tot 6 maanden. Er zijn ook verzekeraars die geen wachttijd hanteren bij een rechtsbijstandverzekering.

Sluit direct een goede rechtsbijstandverzekering af via Alpina

Zoekt u een goede rechtsbijstandverzekering? Gebruik dan onze online vergelijkingstool en sluit er direct een af! Wij hebben de juiste dekkingen voor elke situatie, tegen de beste premies. Zodra u een aantal persoonlijke gegevens invult en de gewenste modules selecteert, krijgt u een handig overzicht van alle rechtsbijstandverzekeringen die aansluiten bij uw wensen. Zo ziet u in één oogopslag welke verzekering het beste bij u past, tegen de laagste premie.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op. Onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt ons altijd bellen op telefoonnummer 088 – 6883700. U kunt ons ook een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op