Wanneer heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Niemand verwacht een rechtsbijstandverzekering nodig te hebben. Toch komt het vaker voor dan u misschien denkt. Of het nodig is om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten hangt af van uw persoonlijke situatie. Een conflict zit soms in een klein hoekje. Als u bijvoorbeeld een baan heeft, veel op de weg zit met de auto en een woning bezit, is de kans op een conflict groter dan wanneer u gepensioneerd bent en veel thuis zit.

Daarnaast is het afhankelijk van uw financiële vermogen. Stel dat u in een juridisch conflict terecht komt, bent u dan in staat om de juridische kosten zelf te betalen? Kosten voor een advocaat kunnen hoog oplopen. Vaak is de jaarlijkse premie voor een rechtsbijstandverzekering een stuk minder dan de kosten die een advocaat per uur vraagt. Dit alles is belangrijk om te bepalen of u een rechtsbijstandverzekering nodig heeft of niet.

Consument & Wonen

De module Consument & Wonen is een brede module, waarmee u verzekerd bent van rechtshulp bij conflicten over allerlei consumenten zaken. U kunt hierbij denken aan conflicten over aankopen (zowel online als offline aankopen), bijvoorbeeld over de levertijd van een product of wanneer u een aankoop wilt terugdraaien. Ook problemen met een leverancier van energie, telefoon of internet zijn hiermee verzekerd. Daarnaast kunt u denken aan conflicten met familieleden of de buren. Ook geschillen omtrent uw woning vallen onder deze module. Bijvoorbeeld geschillen over de koop of verkoop van een woning, de huur, het onderhoud, een verbouwing of schade aan uw woning. Voor al deze zaken kunt u een rechtsbijstandverzekering nodig hebben.

Werk & Inkomen

De module Werk & Inkomen geeft u juridische bijstand bij arbeidsconflicten. Bijvoorbeeld wanneer u ontslagen wordt, maar dit in uw ogen onrechtmatig is. Of wanneer er een conflict ontstaat omtrent zwangerschapsverlof, ziekteverlof, pensioen of de hoogte van uw uitkering bij het UWV. In het geval van een arbeidsconflict biedt een rechtsbijstandverzekering hulp, zowel in de vorm van mediation als hulp bij een rechtszaak.

Verkeer

In het verkeer kunnen de emoties soms hoog oplopen. Vooral als het gaat om het aanwijzen van de schuldige partij bij een aanrijding of schade. Om verzekerd te zijn van rechtsbijstand bij een verkeersconflict kunt u de module Verkeer afsluiten. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp bij het bewijzen van uw onschuld en het aansprakelijk stellen van de andere partij. Ook helpt de rechtsbijstandsverzekeraar u bij het verhalen van de schade op de tegenpartij. Hiervoor hoeft u niet perse een motorvoertuig te besturen, de dekking geldt ook voor voetgangers en fietsers.

Fiscaal Recht en Vermogen

Met de module Fiscaal Recht & Vermogen bent u verzekerd van bijstand bij alle conflicten die gaan over uw vermogen. Denk hierbij aan conflicten over geld en beleggingen, geschillen met bijvoorbeeld de Belastingdienst en conflicten over de (ver)koop, (ver)huur of (ver)bouw van een vakantiewoning.

Rechtsbijstandverzekering nodig? Sluit uw verzekering af via Alpina!

Heeft u een rechtsbijstandverzekering nodig? Sluit deze dan eenvoudig online af op Alpina.nl. Als u de verzekering afsluit voordat u hem daadwerkelijk nodig heeft, bent u verzekerd van goede rechtsbijstand op het moment dat u dit kan gebruiken.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Wij helpen u graag. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen over een rechtsbijstandverzekering. Misschien staat uw vraag er al tussen.

Bereken direct de premie voor uw rechtsbijstandverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 10-12-2020

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op