800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
WGA hiaat verzekering polsspalk

WGA hiaat verzekering

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

Een WHA hiaat verzekering staat ook wel bekend als een WGA-gatverzekering of WGA-aanvullingsverzekering. Een WGA hiaat verzekering kunt u afsluiten om het inkomensverlies van uw medewerkers bij langdurige arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken. Zo geeft u uw medewerkers meer financiële zekerheid op het moment dat ze arbeidsongeschikt raken en langere tijd niet kunnen werken.

Wat is WGA hiaat?

WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Het WGA is onderdeel van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA). Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. In Nederland is een werkgever verplicht om 2 jaar het loon door te betalen. Na deze periode krijgt de werknemer een WGA-loongerelateerde uitkering. Na minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden gaat deze uitkering over in een WGA uitkering (loonaanvullend/vervolg).

Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt.  Als er een WHA hiaat ontstaat, betekent dat het inkomen van uw werknemer flink daalt, tot wel 30% van het voormalig inkomen. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten.

Wat is een WGA hiaat verzekering?

Een WGA hiaat verzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om uw werknemers te beschermen tegen verlies van inkomen als ze langdurig arbeidsongeschikt zijn. Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.

Is een WGA hiaat verzekering verplicht?

Nee, een WHA hiaat verzekering is niet verplicht. Het is een vrijwillige verzekering die u als werkgever afsluit voor uw werknemers. U kunt een WGA hiaatverzekering collectief aanbieden aan uw medewerkers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Met een WGA hiaat verzekering geeft u uw medewerkers extra financiële zekerheid.

Wat kost een WGA hiaat verzekering?

De kosten van een WGA hiaat verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • De leeftijd van uw werknemers
  • De lonen van uw werknemers
  • Het aantal werknemers dat eerder al arbeidsongeschikt is geweest

Onder andere op basis van deze factoren bepaalt een verzekeraar de hoogte van de premie voor een WGA hiaat verzekering.

Voordelen WGA hiaat verzekering

De WGA hiaat verzekering..

  • Vult het WHA hiaat aan tot de AOW leeftijd
  • Biedt hulp bij de re-integratie van de werknemer
  • Is voor uw werknemers een secundaire arbeidsvoorwaarde
  • Draagt bij aan het financieel welzijn van uw medewerkers

Veder:

  • De premie van een WGA hiaat verzekering is fiscaal aftrekbaar
  • De uitkering is waardevast

WGA hiaat verzekering afsluiten? Vraag direct een offerte aan op Alpina.nl!

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WGA hiaat verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3700. Een vraag stellen via de chat, WhatsApp of Messenger is ook mogelijk.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op