Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is een AOV verzekering?

Een AOV verzekering kent u misschien ook wel als een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Met een AOV verzekering krijgt u een uitkering van de verzekeraar als u arbeidsongeschikt raakt. Een werknemer in loondienst is hier meestal automatisch voor verzekerd via zijn werkgever, maar een ondernemer is zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een AOV verzekering. Als u zelfstandig ondernemer bent en arbeidsongeschikt raakt, zal uw inkomen flink dalen. Met een AOV verzekering heeft u zekerheid van inkomen. Zo kunt u onbezorgd ondernemen.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Wat is AOV verzekering elleboogkruk

Waarom is een AOV verzekering verstandig om af te sluiten?

De kans op een ongeval of ziekte lijkt misschien klein, maar een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Het gevaar dat u arbeidsongeschikt raakt is altijd aanwezig. Zeker in sommige branches, bijvoorbeeld omdat er met zware machines wordt gewerkt. Toch onderschatten veel ondernemers dit risico. Het ongeval hoeft overigens niet tijdens uw werk te gebeuren, maar kan ook in uw vrije tijd voorkomen zoals een nare valpartij op de fiets. Een werknemer in loondienst die arbeidsongeschikt raakt, krijgt gedurende deze periode een inkomen omdat zijn of haar werkgever een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft afgesloten. Als ondernemer bent u echter zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een AOV verzekering.

Het is altijd aan te raden om een goede buffer op te bouwen, maar deze is natuurlijk niet oneindig. Bovendien wilt u natuurlijk niet het risico lopen dat uw spaargeld snel opraakt. Als u arbeidsongeschikt raakt, loopt u een groot gedeelte van uw inkomen mis terwijl uw vaste lasten wel gewoon betaald moeten worden. Door als ondernemer een AOV verzekering af te sluiten bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt en langere tijd niet kan werken. Zo heeft u een financieel vangnet en weet u zeker dat u uw rekeningen kunt blijven betalen.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Voordelen van een AOV verzekering

Twijfelt u nog over het afsluiten van een AOV verzekering? Een AOV verzekering heeft veel voordelen voor u als ondernemers, zoals:

  • Met een AOV verzekering bent u verzekerd van een inkomen op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt
  • U bepaalt zelf het deel van get inkomen dat u wilt verzekeren tot een maximum percentage (hoe lager het verzekerd bedrag, hoe lager de premie)
  • De verzekeraar biedt ook hulp bij de re-integratie
  • De premie van een AOV is vaak fiscaal aftrekbaar

Sluit direct een AOV verzekering af via Alpina

Het afsluiten van een AOV verzekering is op dit moment nog niet verplicht, maar wel verstandig. Als u arbeidsongeschikt raakt, kunt u vaak voor langere tijd niet werken. Dit kan een flinke klap betekenen voor uw financiën. U loopt een heleboel inkomsten mis, terwijl u wel gewoon uw rekeningen moet betalen.

Op Alpina.nl kunt u direct een offerte voor een AOV verzekering ZZP aanvragen. Op basis van uw persoonlijke gegevens kunnen we een nauwkeurige offerte maken. U kunt vervolgens zelf het aanbod vergelijken. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering of over de offerte? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op