Hoe kan ik het chassisnummer opzoeken?

Het chassisnummer wordt ook wel het framenummer of voertuigidentificatienummer (VIN) genoemd. Dit is een unieke code die ieder voertuig moet hebben. Aan de hand van het chassisnummer kan er onderscheid gemaakt worden tussen alle verschillende voertuigen. Het nummer wordt op het chassis/frame van de auto gegraveerd, vandaar de naam.  Het chassisnummer kunt u op verschillende manieren opzoeken. In dit artikel vertellen we u hoe u het chassisnummer van uw auto kunt opzoeken.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Chassisnummer opzoeken op het kentekenbewijs

Het chassisnummer is niet alleen terug te vinden in de auto zelf, maar staat ook altijd op het kentekenbewijs van de auto. Het chassisnummer is namelijk gekoppeld aan het kenteken van uw auto. Het is daarom ook verboden om zomaar een ander chassisnummer op het voertuig te monteren, zonder dat de RDW daarvan op de hoogte is. Door middel van het voertuigidentificatienummer kan een monteur onder andere zien wanneer de auto precies gemaakt is en welke onderdelen er zijn gebruikt. Dit is vooral makkelijk voor het bestellen van nieuwe onderdelen voor een reparatie. U vind het chassisnummer op de achterkant van uw kentekencard, helemaal bovenaan.

Sluit direct een autoverzekering af op Alpina.nl

Voor het afsluiten van een autoverzekering heeft u de meldcode van uw auto nodig. De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van her chassisnummer. Een verzekeraar heeft de meldcode nodig voor het aanmelden van de auto bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zonder een meldcode kunt u uw auto ook niet verzekeren.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een autoverzekering? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 088 – 688 3700. Het is ook mogelijk om ons een bericht te sturen via de chat, WhatsApp en Messenger.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 11-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op