800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Meldcode van mijn auto kwijt: wat moet ik doen?

Je bent je meldcode kwijt? Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je een meldcode nodig. We leggen je hieronder uit wat je moet doen indien je de meldcode niet meer kan vinden.

Wat is de meldcode?

De meldcode van je auto bestaat uit de laatste 4 cijfers van je chassisnummer. Bij een een motor, scooter of een quad bestaat de meldcode uit de laatste vier cijfers van het framenummer. De meldcode vormt een unieke koppeling met het kenteken. Als je een autoverzekering wilt afsluiten of opzeggen, heeft de verzekeraar de meldcode nodig. De verzekeraar geeft bij het afsluiten of opzeggen van een autoverzekering de meldcode door aan het RDW. Hierbij kan het RDW controleren of een auto voldoet aan de verzekeringsplicht die we in Nederland hebben. Je dient tegelijkertijd de meldcode en kenteken door te geven aan de verzekeringsmaatschappij, om je voertuig als verzekerd te laten registeren.

Meldcode kwijt, en nu?

Indien je jouw meldcode kwijt bent, kun je deze terugvinden op jouw kentekenbewijs deel 1B of op de kentekencard. Heb je geen kentekenbewijs bij de hand? Dan zijn er ook nog andere manieren om je meldcode te achterhalen.

  • De meldcode van je auto vind je onder de motorkap of aan de binnenkant van het portier.
  • Je kunt ook de meldcode opvragen bij het RDW met je DigiD.
  • De meldcode kun je opvragen bij de autoverkoper.

 

Meldcode-auto

Wanneer heb je de meldcode nodig?

Bij het vergelijken van autoverzekeringen heb je nog niet direct jouw meldcode nodig. Je kunt al wel verzekeringen vergelijken en de beste autoverzekering voor je selecteren. Wil je echter jouw auto gaan verzekeren, dan heb je wel de meldcode nodig. Het is van groot belang dat je de juiste meldcode doorgeeft. Als je een onjuiste code doorgeeft, kan de auto niet worden aangemeld bij het RDW en staat je auto als ‘onverzekerd’ geregistreerd.

Sluit een autoverzekering af in 4 stappen

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op