Meldcode van mijn auto kwijt: wat moet ik doen?

U bent uw meldcode kwijt? Voor het afsluiten van een autoverzekering heeft u een meldcode nodig. We leggen u hieronder uit wat u moet doen indien u de meldcode niet meer kan vinden.

Wat is de meldcode?

De meldcode van uw auto bestaat uit de laatste 4 cijfers van uw chassisnummer. Bij een een motor, scooter of een quad bestaat de meldcode uit de laatste vier cijfers van het framenummer. De meldcode vormt een unieke koppeling met het kenteken. Als u een autoverzekering wilt afsluiten of opzeggen, heeft uw verzekeraar de meldcode nodig.  De verzekeraar geeft bij het afsluiten of opzeggen van een autoverzekering de meldcode door aan het RDW. Hierbij kan het RDW controleren of een auto voldoet aan de verzekeringsplicht die we in Nederland hebben. U dient tegelijkertijd de meldcode en kenteken door te geven aan uw verzekeringsmaatschappij, om uw voertuig als verzekerd te laten registeren.

Meldcode kwijt, en nu?

Indien u uw meldcode kwijt bent, kunt u deze terugvinden op uw kentekenbewijs deel 1B of op de kentekencard. Heeft u geen kentekenbewijs bij de hand? Dan zijn er ook nog andere manieren om uw meldcode te achterhalen.

  • De meldcode van uw auto vindt u onder de motorkap of aan de binnenkant van uw portier.
  • U kunt ook uw meldcode opvragen bij het RDW met uw DigiD.
  • De meldcode kunt u opvragen bij de autoverkoper.

 

Sluit een autoverzekering af in 4 stappen

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 19-01-2023

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op