Is het verplicht om een Europees schadeformulier in de auto te hebben?

Een Europees schadeformulier wordt gebruikt na een ongeval of aanrijding. Samen met de andere partij vult u het schadeformulier in. Als u een autoverzekering afsluit, ontvangt u van de verzekeraar een Europees schadeformulier. Het is verstandig om deze in het dashboardkastje van uw auto op te bergen, zodat u deze altijd bij de hand heeft. Het is niet verplicht om het Europees schadeformulier in de auto te hebben, maar bij schade is het wel handig. Er zijn tegenwoordig echter ook andere manieren om een schade te melden.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kom ik aan een Europees schadeformulier?

Bij het afsluiten van een autoverzekering krijgt u, samen met de polis, een Europees schadeformulier. Bewaar deze vervolgens in de auto, zodat u hem altijd bij de hand heeft als u schade oploopt. Heeft u het schadeformulier niet meer? Dan kunt u deze opvragen bij uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij. U kunt het schadeformulier ook hier downloaden en printen. Het is echter ook mogelijk om de schade op een andere manier te melden.

Schade melden via de app

Tegenwoordig kunt u een schade ook heel gemakkelijk melden via een mobiele app. Dit doet u door de app Mobielschademelden.nl te downloaden op uw smartphone. Via de app kunt u het Europees schadeformulier digitaal invullen. Bovendien kunt u ook direct foto’s maken van de schade en toevoegen in de app. U kunt de app samen met de tegenpartij op één mobiele telefoon invullen. De andere partij bevestigt de melding vervolgen met behulp van een sms-code. Als u de schade heeft gemeld via de app, hoeft u geen papieren schadeformulier meer in te sturen. Aangezien u ook de mobiele app kunt gebruiken, is het dus niet verplicht om een Europees schadeformulier in de auto te hebben liggen. Vrijwel alle verzekeraars doen mee met de app. Op den duur is het de bedoeling dat de app het papieren formulier helemaal vervangt.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 29-11-2022

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op