Kan je een schadeformulier online invullen?

Vroeger moest autoschade altijd gemeld worden met een papieren schadeformulier. Tegenwoordig zijn er echter meerdere manieren om schade te melden bij uw verzekeraar. U kunt het schadeformulier bijvoorbeeld online invullen via de website van Mobielschademelden.nl. Zo hoeft u geen papieren schadeformulier in de auto te bewaren. Bovendien kunt u dan direct foto’s van de schade toevoegen. Op Alpina.nl vertellen we u alles over het online invullen van een schadeformulier.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Schade melden via een app

U kunt autoschade ook melden via de mobiele app van Mobielschademelden.nl. Deze kunt u gewoon terplekke downloaden op uw smartphone. Via de app kunt u het Europees schadeformulier online invullen. U kunt de app samen met de tegenpartij op één mobiele telefoon invullen. Zij bevestigen de melding van de schade vervolgens met behulp van een sms-code. Als u de schade meldt via de app, hoeft u uiteraard geen papieren schadeformulier meer op te sturen naar de verzekeraar. Vrijwel alle verzekeraars doen tegenwoordig mee met de app. Het is ook de bedoeling dat het online melden van schade in de toekomst de norm wordt. Zo zit u niet meer met het aanvragen of printen van een papieren schadeformulier.

Is het slim om online een schadeformulier in te vullen?

U mag zelf kiezen hoe u een schadeformulier indient bij de verzekeraar. Sommige mensen vinden het prettiger om een papieren schadeformulier in te vullen. Deze kunt u downloaden en zelf printen of aanvragen bij uw verzekeraar of tussenpersoon. Bewaar het papieren formulier vervolgens in het dashboardkastje van uw auto, zodat u hem altijd bij de hand heeft. U kunt de schade ook digitaal melden. U kunt de mobiele app ter plekke downloaden of het schadeformulier online via de website invullen. Via de website of de app kunt u bovendien direct foto’s van de schade toevoegen.

Bereken direct de premie van uw autoverzekering!

  • i Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 09-11-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op