Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat is royeren?

Een verzekering kan worden geroyeerd. Wat houdt royeren precies in?

Royeren betekent letterlijk beëindigen of stopzetten. Een verzekering kan door uzelf worden geroyeerd of door een verzekeraar.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

wat is royeren

Royeren door uzelf

U kunt een verzekering op een aantal momenten zelf opzeggen. Bij een autoverzekering kunt u dit doen op onderstaande momenten:

  • Als uw auto gestolen is
  • Als u uw auto heeft verkocht of heeft laten schorsen
  • Aan het einde van de looptijd van de verzekering

Heeft u uw autoverzekering beëindigd? Dan ontvangt u van de verzekeraar een verklaring waarin staat dat de verzekering voor het betreffende voertuig is geroyeerd. Dit was vroeger een royementsverklaring waarbij ook de opgebouwde schadevrije jaren op kwamen te staan.

Autoverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Royeren door verzekeraar

Een verzekeringsmaatschappij heeft het recht een verzekering, onder bepaalde voorwaarden, op te zeggen. Dit wordt ook royeren genoemd en kan gebeuren in onderstaande situaties:

  • Als u fraude heeft gepleegd
  • Bij wanbetaling; wanneer u de premie van uw autoverzekering niet op tijd voldoet, ontvangt u van de verzekeraar een herinnering. Bent u 30 dagen te laat met het voldoen van de premie dan mag de verzekeraar de dekking schorsen. Bij het uitblijven van betaling voor 50 dagen of meer kan de verzekeraar besluiten om uw autoverzekering te royeren. Als dit gebeurt, bent u niet meer verzekerd.
  • Bij teveel schademeldingen

Is uw autoverzekering door de verzekeraar geroyeerd op basis van de achterstallige premie, fraude of teveel schademeldingen? Dan riskeert u een CIS-registratie. Het Centraal Informatie Systeem, waar CIS voor staat, is een systeem waarin gegevens over consumenten geregistreerd staan. Stichting CIS behartigt de belangen van verzekeraars. Verzekeringsmaatschappijen kunnen CIS raadplegen om informatie over hun klanten in te winnen, te bewaren en uit te wisselen. Meestal is het zo dat u met een CIS-registratie niet door een reguliere maatschappij geaccepteerd wordt.

De Vereende

Is uw verzekering geroyeerd en wordt u niet geaccepteerd door een andere verzekeraar? De Vereende is een maatschappij die bijzondere risico’s wel wil verzekeren daar waar reguliere maatschappijen afhaken. De Vereende zal de autoverzekering altijd accepteren, maar de premie ligt hoger dan bij een reguliere autoverzekering.

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per product de meest gestelde vragen.
Komt u er niet uit? U kunt op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur contact met ons opnemen via 088 – 6883700.

Bereken online de premie voor een autoverzekering bij De Vereende!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op