800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
studentenkamer

Studentenkamer gevonden! Wat moet u regelen?

01 mei 2018
3 min leestijd

Bij het op kamers gaan kunnen studenten nog maar gedeeltelijk terugvallen op de verzekeringen van de ouders. Welke verzekeringen zijn echt noodzakelijk voor uw studentenkamer en welke kunt u afsluiten, maar zijn niet altijd noodzakelijk?

Studenten hebben meestal geen geld om met nieuwe spullen de studentenkamer in te richten, maar onderschat de waarde van de gebruikte spullen niet. Bij elkaar opgeteld kan het om een flinke waarde aan spullen gaan. De inboedelverzekering is daarom zeker aan te raden, maar misschien ook wel de aansprakelijkheidsverzekering. De reisverzekering kan ook een nuttige toevoeging zijn.

Een inboedelverzekering afsluiten voor een studentenkamer? Waarom zou u?

Een studentenkamer heeft vaak maar een beperkt aantal vierkante meters. Aan grote spullen staat er misschien voor een paar duizend euro in de kamer. Maar de inboedelverzekering verzekert ook spullen waar u misschien in eerste instantie niet bij stil staat. Bijvoorbeeld kleding, laptop, smartphone en de dure smarttelevisie. In totaal blijft de nieuwwaarde waarschijnlijk niet onder de €10.000. Door bijvoorbeeld een brand kunt u in één klap alles verliezen. Brand is een belangrijke dekking, vooral voor een studentenkamer. De kans is namelijk groter in gebouwen waar veel mensen wonen.

Is de aansprakelijkheidsverzekering ook noodzakelijk?

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking tegen schade ontstaan door uw aansprakelijkheid. Bij schade kan het gaan om een paar euro’s, maar de schade kan ook in de honderdduizenden euro’s lopen. Studenten zijn meeverzekerd op de polis van de ouders. De dekking blijft bestaan zolang de uitwonende student blijft studeren. Veel verzekeraars hanteren wel een maximale leeftijd van 27 jaar. Zodra de student ouder is, moet er een losse aansprakelijkheidsverzekering worden afgesloten.
Ook als de ouders geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, is het aan de student om de verzekering af te sluiten.

Welke verzekeringen bieden een goede toevoeging?

Vanaf uw 18e verjaardag sluit u ook een eigen zorgverzekering af, maar daar gaat niets aan veranderen als u op kamers gaat. Een reisverzekering kan een nuttige verzekering zijn, maar als de ouders een doorlopende reisverzekering hebben voor het gezin, blijven studenten verzekerd onder deze polis. Ook hierbij geldt weer dat er een maximumleeftijd kan gelden. Een rechtsbijstandsverzekering kan ook van toegevoegde waarde zijn. Hierop kunt u een beroep doen als u juridische kosten moet maken in een conflict over bijvoorbeeld de studentenkamer.

Verzekeringen afsluiten voor een studentenkamer lijkt misschien niet noodzakelijk, maar zorg er in ieder geval voor dat de meest noodzakelijke verzekeringen geregeld zijn. Geen aansprakelijkheidsverzekering en geen inboedelverzekering afsluiten kan grote financiële gevolgen hebben. De kans op schade is mogelijk niet erg groot, maar het niet verzekeren is te riskant.

Voordelige autoverzekering voor studenten

Alpina biedt ook verschillende autoverzekeringen voor studenten aan tegen de laagste premie. Wij zijn een onafhankelijke tussenpersoon en hebben geen financiële verplichtingen aan welke maatschappij dan ook. Dit betekent dat wij voor u altijd op zoek zijn naar het product met de laagste premie en de beste voorwaarden!

Lees ook:

Moeten studenten ook een inboedelverzekering hebben?

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op