800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan

Kan ik een brommer voor altijd schorsen?

Bent u van plan uw brommer een tijdje niet te gebruiken, bijvoorbeeld vanwege slechter weer of een langer verblijf in het buitenland? Dan raden wij aan om uw brommer te schorsen. Zo bespaart u op de kosten van onder andere de wegenbelasting en brommerverzekering. U kunt uw brommer voor 1, 2 of 3 jaar schorsen. Maar wat nou als u de brommer niet meer gaat gebruiken, maar hem nog wel graag wil houden? Kunt u een brommer voor altijd schorsen? U leest het op Alpina.nl.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

brommer schorsen voor altijd

Brommer schorsen: wat is dat precies?

Een brommer schorsen houdt in dat u het kenteken van het voertuig schorst. Zodra de brommer geschorst is, heeft u geen APK-plicht meer, hoeft u geen wegenbelasting te betalen en hoeft u niet meer te voldoen aan de WA-verzekeringsplicht. Er zijn verschillende redenen voor het schorsen van een brommer, bijvoorbeeld omdat u er niet op rijdt in de wintermaanden, omdat u voor langere tijd naar het buitenland gaat of omdat u een tijd fysiek niet in staat bent om de brommer te gebruiken. U kunt zelf de duur van de schorsingsperiode bepalen, 1,2 of 3 jaar. Zodra u de schorsing aanvraagt, gaat deze direct in. U kunt uw brommer dus niet nu schorsen en de schorsing pas over een paar maanden in laten gaan. Als de schorsingsperiode afloopt, moet u direct weer voldoen aan de verplichtingen van een kentekenhouder.

Brommerverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Brommer schorsen voor altijd is niet mogelijk

Helaas is er geen mogelijkheid om een brommer voor altijd te schorsen. Is de schorsingsperiode afgelopen en wilt u de brommer niet opnieuw gebruiken? Dan kunt u de schorsingsperiode verlengen. Als u het kenteken niet meer op uw naam wilt hebben zijn er twee opties: de brommer slopen of verkopen. In beide gevallen houdt u de brommer dus niet zelf. Als u de brommer zelf wilt houden, maar er niet op wilt rijden, zult u de schorsing moeten blijven verlengen. U kunt de brommer voor 3 jaar schorsen en aan het einde van drie 3 jaar kunt u de schorsingsperiode weer verlengen. Zo hoeft u niet meer te voldoen aan de voertuigverplichtingen.

 

Brommer registratie beëindigen

In een aantal gevallen kunt u de registratie van het kenteken beëindigen. Dat kan in de volgende situaties:

  • Als u uw brommer gaat gebruiken in het onderwijs, bijvoorbeeld bij een school, rijschool of brandweer
  • Als u uw brommer gaat gebruiken voor de cross
  • Als u uw brommer alleen nog bedrijfsmatig gaat gebruiken voor het uitvoeren van bedrijfswerkzaamheden. Dit mag alleen op uw eigen bedrijfsterrein
  • Als u uw brommer gaat gebruiken als museumvoertuig

In deze gevallen wordt uw registratie in het RDW-kentekenregister stopgezet en wordt de tenaamstelling vervallen verklaard. Ook als u uw brommer laat slopen kunt u de registratie beëindigen. Dit kan zodra de brommer daadwerkelijk is gesloopt.

Bereken direct de premie voor een brommerverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice
  • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op