800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat is gedekt met een all risk caravanverzekering?

Natuurlijk wilt u het liefst zorgeloos op pad met uw caravan. Niemand wil op vakantie gaan om vervolgens thuis te komen met onverwachte, soms torenhoge, kosten door schade aan de caravan. Om verzekerd te zijn bij schade aan uw caravan kunt u een allrisk caravanverzekering afsluiten. Dit is de meest uitgebreide caravanverzekering, zodat u volledig verzekerd bent. Op Alpina.nl vertellen we u alles over een allrisk caravanverzekering.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

allrisk caravanverzekering

Wanneer kiest u voor een allrisk caravanverzekering?

Het afsluiten van een caravanverzekering is niet verplicht. Wanneer u de caravan trekt met uw auto en schade veroorzaakt aan een ander wordt dit vergoedt door uw WA-autoverzekering. Deze dekt namelijk aansprakelijkheidsschades en is wel wettelijk verplicht. Is uw eigen caravan ook beschadigd? Dan moet u de reparatiekosten zelf betalen, want dit valt niet onder de dekking van uw autoverzekering. De reparatiekosten bij schade aan een caravan kunnen flink oplopen, vooral bij bijvoorbeeld brand of hagelschade. Gaat u regelmatig naar het buitenland met uw caravan? Rondom het Gardameer en in delen van Frankrijk komen naar verhouding vaker zware hagelbuien voor. Ook in Nederland komt schade aan een caravan door hagelbuien steeds vaker voor. Er zijn hagelbuien waarin stenen vallen met een omvang van golfballen of zelfs nog groter. Hierdoor kan uw caravan in korte tijd flink beschadigen. Met een allrisk caravanverzekering bent u hiervoor verzekerd.

Caravanverzekering afsluiten? Vergelijk premies!

All risk caravanverzekering

Voor nieuwere caravans, tot circa 5 jaar, kunt u een caravanverzekering met nieuwwaarde dekking afsluiten. Dit is vergelijkbaar met een allrisk caravanverzekering. Bij schade krijgt u de nieuwwaarde van de caravan uitgekeerd.

Verzekerd

Met een allrisk caravanverzekering bent u verzekerd bij schade door:

 • Brand
 • Ontploffing
 • Bliksem
 • Zelfontbranding
 • Storm
 • Hagel
 • Diefstal en inbraak
 • Poging tot inbraak

Niet verzekerd

Bij elke verzekering zijn er ook een aantal zaken uitgesloten van dekking. Natuurlijk kan elke verzekeraar weer andere uitsluitingen hebben. Controleer dit daarom altijd even in de polisvoorwaarden van uw verzekering. Voor een allrisk caravanverzekering geldt meestal dat de volgende zaken niet verzekerd zijn:

 • Schade door slecht onderhoud
 • Verkleuringen, krassen en slijtage
 • Constructiefouten of fouten in het frame van de caravan
 • Beschadigingen door normaal (huishoudelijk) gebruik, herstellen of reinigen

Sluit een allrisk caravanverzekering af via Alpina!

Op Alpina.nl helpen u bij het vinden van de juiste caravanverzekering. Dat start met het vergelijken van verzekeringen. Hiervoor kunt u onze online vergelijkingstool gebruiken. U hoeft alleen een aantal gegevens over uw caravan, zoals onder andere het bouwjaar en de cataloguswaarde, in te voeren en het vergelijken kan beginnen. Zo vindt u gemakkelijk de beste allrisk caravanverzekering.

Heeft u nog vragen of wilt u even overleggen met een van onze verzekeringsexperts? Neem dan vooral contact met ons op! U kunt ons maandag tot en met vrijdag bereiken, van 08.00 tot 18.00 op 088 – 6883700. U kunt ons uw vraag ook via een bericht sturen. Dit kan via e-mail, WhatsApp of Messenger. Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

Bereken direct de premie voor een caravanverzekering!

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op