800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Inboedelverzekering is geweigerd: wat nu?

U wilt een inboedelverzekering afsluiten. Maar u wordt niet geaccepteerd door diverse verzekeringsmaatschappijen. Dit is natuurlijk bijzonder vervelend op het moment dat u zich wel graag wilt verzekeren. Wat kunt u doen op het moment dat uw inboedelverzekering is geweigerd?

Inboedelverzekering geweigerd

Hoe kan ik voorkomen dat mijn inboedelverzekering wordt geweigerd?

De voorbeelden die we hierboven noemden zijn redenen voor een verzekeraar om u te weigeren. Nu kan het iedereen eens gebeuren dat een rekening te laat wordt betaald.  Het wordt anders als u dit meerder malen vergeet. Dan kunnen hier consequenties aan verbonden zijn. Het gevolg is dat u als wanbetaler wordt geregistreerd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om uw nota’s tijdig te betalen.

Inboedelverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Hoe kan het dat mijn inboedelverzekering is geweigerd?

Er kunnen diverse redenen zijn waarom uw inboedelverzekering is geweigerd. Zo kan natuurlijk eens voorkomen dat u de nota te laat betaald, of dat uw nota zoek raakt tijdens een verhuizing. Maar als dit meerdere malen voorkomt, dan kunnen hier consequenties aan verbonden zijn.

Verzekeraars kunnen ook uw inboedelverzekering weigeren op het moment dat er te veel schades worden geclaimd. Uiteraard zullen ze dit niet doen na de eerste of tweede claim. Maar ze kunnen meerdere claims wel bestraffen met een premieverhoging, het inperken van de dekking of uiteindelijk het opzeggen van de polis (royement). Dit moet dan wel in de voorwaarden van je autoverzekering staan, inclusief de opzegtermijn.

In de volgende situaties kunnen verzekeraars uw inboedelverzekering weigeren:

  • Wanbetaling
  • Strafblad
  • Rijontzegging
  • Fraude
  • (Te veel) schades
  • Te lang onverzekerd
  • Jonge bestuurder i.c.m. een snel/apart voertuig

De verzekeraars mogen zelf bepalen wie zij wel of niet als klant willen.Zij hebben namelijk geen acceptatieplicht. Alleen de zorgverzekeraars zijn te allen tijde verplicht iemand te accepteren voor de basisverzekering. Verzekeraars raadplegen bij elke verzekeringsaanvraag de databank van Stichting CIS. U kunt om verschillende redenen geregistreerd staan bij Stichting CIS. Dit kan te maken hebben met onder andere fraude, schades en rijontzeggingen.

CIS is de afkorting voor Centraal Informatie Systeem. Verzekeraars en gevolmachtigden kunnen registraties in deze landelijke databank zetten. De bedoeling van deze databank is om risico’s beheersbaar te maken en fraude zoveel mogelijk te voorkomen. Wanneer een verzekeraar u registreert bij Stichting CIS zal zij u hier schriftelijk van op de hoogte stellen. Zij attendeert u er dan ook op dat u de bijzonderheden moet melden bij het aanvragen van een nieuwe verzekering. De CIS registratie staat ook wel bekend om de term “Zwarte lijst

Wat kan ik doen als mijn inboedelverzekering is geweigerd?

Bij Alpina kijken we met de klant mee naar een mogelijke oplossing. In eerste instantie zullen we altijd proberen om de verzekering onder te brengen bij een reguliere verzekeraar met wie wij samenwerken. Is er geen mogelijkheid? Dan kunnen wij u een alternatief bieden bij De Vereende (Voorheen Rialto). Deze maatschappij zal bijna altijd een verzekering accepteren maar de premies zijn hier vele malen hoger dan bij reguliere verzekeringsmaatschappijen. Daarnaast stelt deze verzekeraar als voorwaarde dat de premie de eerste 3 maanden vooruit wordt betaald.

Meer weten?

Voor een vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen. Het is op dit moment nog niet mogelijk om deze offerte online aan te vragen.
Houd er rekening mee dat we hierbij gegevens over uw woning en inboedel nodig hebben en dat u die paraat heeft.

Lees ook:

Autoverzekering geweigerd

Bereken de premie van uw inboedelverzekering

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd

Stel zelf je pakket samen

Een breed aanbod

Wij vergelijken alle verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op