Quadverzekering afsluiten

Quadverzekering afsluiten

Quadverzekering online afsluiten!

Een quad is een motorrijtuig en kan onder verschillende definities vallen. Het kan een vierwielige motorfiets zijn, maar ook een personenauto. Het is geen verzekering die alle verzekeringsmaatschappijen aanbieden. Via Alpina.nl kun je een verzekering met een ruime dekking en een lage premie afsluiten.

Als eigenaar ben je verplicht om het voertuig te verzekeren vanaf het moment dat je het motorrijtuig op naam krijgt. De verplichte quadverzekering biedt dekking tegen de wettelijke aansprakelijkheid (WA). Vaak is dit een te beperkte dekking. Je wilt waarschijnlijk een verzekering afsluiten waarin er ook dekking bestaat voor schade aan jouw eigen quad. Dat kan, en hoeft niet duur te zijn.

De WA-verzekering afsluiten voor jouw quad?

De WA-verzekering keert uit als er met de quad schade is aangericht aan anderen of aan bezittingen van anderen. Als jij aansprakelijk bent voor de veroorzaakte schade, heeft de tegenpartij een rechtstreeks vorderingsrecht op jouw verzekeraar. De door het ongeval veroorzaakte schade aan jouw quad draai jij zelf voor op.

Kiezen voor WA + diefstal

Deze verzekering biedt naast de verplichte verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid ook dekking tegen diefstal. Ook een poging tot diefstal is verzekerd. Voor deze dekking en voor de uitgebreidere dekkingen stellen verzekeraars eisen gericht op het beveiligen tegen diefstal. De mate van beveiliging is afhankelijk van de waarde en de diefstalgevoeligheid van de quad.

De quad WA + diefstal en brand verzekeren

Qua premie verschilt deze verzekeringsvorm niet sterk met de WA + diefstal. Het kan een verstandige toevoeging zijn. De kans op schade door brand is klein, maar zeker niet uit te sluiten. Twijfel je tussen deze verzekering en bijvoorbeeld de WA? Bij het afsluiten van de quadverzekering kun je in de vergelijking alsnog switchen naar deze verzekeringsvorm of één van de andere twee dekkingen.

Kiezen voor de WA, brand en aanrijding

Deze dekking is te vergelijken met de WA-cascoof de all risk verzekering zoals bijvoorbeeld gebruikelijk is voor de autoverzekering. Dit is de verstandigste keuze als de quad nog nieuw is of ouder is en nog een hoge waarde heeft.

Vergeet de accessoires niet

Bij het verzekeren wordt er uitgegaan van de nieuwwaarde (=cataloguswaarde). Dit is de standaard waarde van de quad zoals ze als nieuw verkocht zijn. Als er later accessoires zijn toegevoegd, zijn deze niet automatisch meeverzekerd. De accessoires kun je los meeverzekeren. Maar let op! Als je de quad tweedehands gekocht hebt kunnen er accessoires opzitten die er niet standaard opzaten toen het voertuig de fabriek uit kwam. Vraag bij koop na wat de accessoires zijn en wat standaard al bij de quad hoorde.

Waar is je keuze van afhankelijk?

De belangrijkste afhankelijkheid voor jou is natuurlijk de hoogte van de premie. Je gaat geen premie van €60 per maand betalen als jouw quad nog maar €1.000 of minder waard is. Bij het afsluiten van de verzekering voor jouw quad kun je de keuze af laten hangen van de hoogte van de premie. Voordat je kiest voor het afsluiten van de verzekering, kun je nog vergelijken met de andere verzekeringsvormen. Je maakt dus een weloverwogen keuze waarbij je de premie afzet tegen de dekking.

Is jouw quad al verzekerd?

Je kunt met de quadverzekering overstappen naar een andere verzekeraar. Het afsluiten van de verzekering via Alpina.nl kan jou een aantrekkelijke korting op de premie opleveren. Zodra je verzekering langer dan één jaar geleden is afgesloten, kun je de quadverzekering dagelijks opzeggen. Eventueel geldt er wel een opzegtermijn van één maand, maar dat is nog te overzien. Om te voorkomen dat je dubbel of niet verzekerd bent, kun je ook kiezen voor onze opzegservice.

Voor het afsluiten van een quadverzekering hoef je geen verstand te hebben van verzekeringen. Je beantwoordt een aantal vragen, en je ziet in één oogopslag wat je kunt besparen.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.1
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3143 reviews

Quadverzekering online afsluiten!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 12-01-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op