Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Uitvaartverzekering voor studenten rozen

Uitvaartverzekering voor studenten

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Als student denk je ongetwijfeld regelmatig aan de toekomst en dat maakt een uitvaartverzekering geen overbodige luxe. Misschien vraag je je af waarom je nu reeds met je uitvaart moet bezig zijn en wat de meerwaarde is van een uitvaartverzekering afsluiten op jongere leeftijd? Het is wel degelijk interessant om een dergelijke verzekering zo vroeg mogelijk af te sluiten, ook als je nog studeert.

Waarom is dat zo? Bestaat er een specifieke uitvaartverzekering voor studenten? Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een uitvaartverzekering aan jonge leeftijd? Deze vragen krijgen hier een antwoord, zodat je niet in het ongewisse blijft.

Uitvaartverzekering voor studenten groep mensen

Bestaat er een speciale uitvaartverzekering voor studenten?

Het antwoord is nee, er bestaat geen specifieke uitvaartverzekering voor studenten. Dat betekent dat studenten dus ook geen speciale korting zullen krijgen bij het afsluiten van een dergelijke verzekering. Aan de andere kant is het afsluiten van een uitvaartverzekering op jonge leeftijd wel erg interessant om verschillende redenen.

Hoe komt dat nu en wat kan je verwachten? Lees verder voor meer info en advies, zodat je ook in deze fase van je leven goed voorbereid bent.

Uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!

Waarom moet je als student een uitvaartverzekering afsluiten?

Hoe jonger je bent, hoe lager de premie

Een eerste belangrijke voordeel van het vroeg afsluiten van een eigen uitvaartverzekering is dat je dan een stuk minder premie betaalt dan op latere leeftijd. Dit komt doordat het risico op overlijden als 18-jarige veel kleiner is dan aan pakweg 75 jaar. De verzekeraar weet dat en rekent dan ook een lagere premie aan voor een uitvaartverzekering voor jongeren of studenten.

Hoeveel betaal je nu precies aan maandelijkse premie bij zo’n uitvaartverzekering? Gemiddeld ligt dat bedrag rond de 5 of 6 euro, afhankelijk van de verzekeraar. Houd er wel rekening mee dat je doorgaans meer betaalt als je later een uitgebreide of grotere uitvaart wilt!

Levenslange dekking op jonge leeftijd

Daarbij geniet je van een levenslange dekking als je vroeg een uitvaartverzekering afsluit. Voor je 18 jaar wordt, zit je hoogstwaarschijnlijk inbegrepen in de uitvaartverzekering van je ouders. Dit betekent dat zij geen extra premie betalen om jou mee te laten verzekeren.

Het is een goed idee om, zodra je niet langer meeverzekerd bent met je ouders, zelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Op die manier hoef je je daar alvast geen zorgen meer over te maken en ben je zeker dat je uitvaart later gefinancierd kan worden.

Je hebt keuze tussen verschillende uitvaartverzekeringen

Vervolgens heb je ook als student of jongvolwassene de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende uitvaartverzekeringen, afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld een verzekering waarbij je nabestaanden uiteindelijk een geldbedrag krijgen? Dan is een Kapitaalverzekering de beste optie. Zo kiezen je naasten ook zelf welke producten en diensten ze aankopen in verband met je uitvaart.

Een Naturaverzekering is dan weer de beste optie als je je naasten ook op praktisch niveau wilt ontzorgen. Deze verzekering komt immers met een compleet diensten- en productenpakket dat op voorhand werd vastgelegd.

Geen kopzorgen voor jou en je familie

Een laatste belangrijke voordeel van een uitvaartverzekering afsluiten als student is dat je de koe bij de hoorns vat en al op jonge leeftijd alles regelt wat met je uitvaart te maken heeft. Hoewel je uitvaart en je eigen overlijden misschien niet meteen belangrijk mogen lijken op dit moment, is het toch de moeite waard om zo snel mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten.

Hoe later je dat doet, hoe groter de kans dat je kopzorgen hebt. Je wilt immers niet pas als oudere met de financiële en praktische kant van je uitvaart bezig zijn. Daarbij bespaar je ook je familie liever van alle verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken.

Je eigen uitvaart nu al verzekeren met de juiste uitvaartverzekering

Een uitvaart is een belangrijke stap na een overlijden en getuigt van respect voor de overledene zelf en de nabestaanden. Jammer genoeg kost een uitvaart en alles wat erbij komt kijken tegenwoordig heel veel geld, tot wel 12.000 euro of meer. Als student kan je jezelf op dit vlak veilig stellen door zo vroeg mogelijk een uitvaartverzekering af te sluiten.

De meeste studenten kiezen ervoor om hun uitvaart tot 7.000 euro te laten verzekeren. Een mooi bedrag dat heel wat mogelijkheden biedt en tegelijkertijd ook niet al te veel maandelijkse premiekosten met zich meebrengt. Dat is een win-winsituatie waar je als student van kunt profiteren, zeker aangezien je aan jonge leeftijd waarschijnlijk ook minder geld beschikbaar hebt.

Wil je een uitvaartverzekering afsluiten? Neem contact met ons op!