Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Wat kost een WGA hiaat verzekering?

De afkorting WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Als een werknemer meer dan 35% arbeidsongeschikt is, krijgt hij te maken met de WGA. Het WGA hiaat is het verlies aan inkomen dat kan ontstaan als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt is. Als werkgever wilt u de financiële problemen van uw werknemer natuurlijk zoveel mogelijk beperken. Daarom kunt u een WGA hiaat verzekering afsluiten. Maar wat kost een WGA hiaat verzekering eigenlijk? Op Alpina.nl hebben we de kosten en premiebepalende factoren van een WGA hiaat verzekering voor u op een rijtje gezet.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering kosten thermometer

Wat is een WGA hiaat verzekering precies?

Een WGA hiaat verzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om uw werknemers te beschermen tegen verlies van inkomen als ze langdurig arbeidsongeschikt zijn. Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

Hoe wordt de premie voor een WGA hiaat verzekering berekend?

De kosten van een WGA hiaat verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • De leeftijd van uw werknemers
  • De lonen van uw werknemers
  • Het aantal werknemers dat al eerder arbeidsongeschikt is geweest

Onder andere op basis van deze factoren wordt de hoogte van de premie voor een WGA hiaat verzekering bepaald.

Gemiddelde kosten WGA hiaat verzekering

De premie die u betaalt is afhankelijk van verschillende factoren. Een WGA hiaat verzekering hoeft niet duur te zijn. Mocht het zo zijn dat u de verzekering wel wilt aanbieden, maar niet kunt betalen, dan kunt u ervoor kiezen om (een deel van) de premie in te houden op het loon van de medewerker. Ook goed om te weten is dat de premie van een WGA hiaat verzekering fiscaal aftrekbaar is van de inkomstenbelasting. Een WGA hiaat verzekering kan dus wel eens voordeliger zijn dan u misschien denkt.

Vraag direct een offerte voor een WGA hiaat verzekering aan op Alpina.nl!

Twijfelt u nog over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen op Alpina.nl. Op basis van een aantal gegevens over uw organisatie en medewerkers kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. In de offerte krijgt u vervolgens een indicatie van de verzekeringspremie te zien.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag. U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 bellen op 088 – 688 3700. Een vraag stellen via de chat, WhatsApp of Messenger is ook mogelijk.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op