Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is een WGA hiaat verzekering verplicht?

Als ondernemer heeft u te maken met veel verschillende verzekeringen. Toch zijn ze niet allemaal verplicht. U kiest zelf welke verzekeringen u afsluit voor uw onderneming. Een mooi voorbeeld hiervan is een WGA hiaat verzekering. Een WGA hiaat verzekering staat ook wel bekend als een WGA-gatverzekering of WGA-aanvullingsverzekering. Een WGA hiaat verzekering kunt u afsluiten om het inkomensverlies van uw medewerkers bij langdurige arbeidsongeschiktheid zoveel mogelijk te beperken. Het afsluiten van een WGA hiaat verzekering is niet verplicht, maar heeft wel een aantal voordelen. In dit artikel op Alpina.nl lichten we deze voordelen toe.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering verplicht thermometers

Wat houdt een WGA hiaat verzekering in?

Als een van uw werknemers arbeidsongeschikt raakt, bent u als werkgever verplicht om de eerste twee jaar het loon door te betalen. Na twee jaar krijgt de werknemer een WGA loongerelateerde uitkering. Deze uitkering loopt minimaal 3 maanden en maximaal 24 maanden. Vervolgens gaat dit over in een WGA vervolguitkering. Hier kan er een WGA hiaat ontstaan. Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u een WGA hiaat verzekering afsluiten. Een WGA hiaat verzekering is een verzekering die u kunt afsluiten om uw werknemers te beschermen tegen verlies van inkomen als ze langdurig arbeidsongeschikt zijn.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

WGA hiaat verzekering niet verplicht, waarom toch afsluiten?

Het afsluiten van een WGA hiaat verzekering is dus niet verplicht. Het is een vrijwillige verzekering die u als werkgever afsluit voor uw werknemers. U kunt een WGA hiaatverzekering collectief aanbieden aan uw medewerkers. Uw werknemers besluiten dan zelf of ze wel of niet willen deelnemen aan de verzekering. Met een WGA hiaat verzekering krijgt uw werknemer een aanvulling op de wettelijke WGA vervolguitkering als er sprake is van een WGA hiaat. De verzekeraar vult in dat geval het inkomen van de werknemer aan tot 70% keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.

Ook al is het niet verplicht, toch zijn er genoeg redenen om wel een WGA hiaat verzekering af te sluiten. Het is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkeringen. Een dergelijke verzekering geeft uw werknemers meer financiële zekerheid. Bovendien is het een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap. Hoewel het volgens de wet niet verplicht is om een WGA hiaat verzekering af te sluiten, is in sommige CAO’s toch vastgelegd dat een dergelijke verzekering moet worden afgesloten.

Sluit direct een WGA hiaat verzekering af via Alpina

Voordat u een WGA hiaat verzekering afsluit, wilt u natuurlijk wel weten wat u straks aan premie betaalt. Op Alpina.nl kunt u daarom vrijblijvend een offerte aanvragen. Op basis van enkele gegevens kunnen we u een nauwkeurige offerte aanbieden. Heeft u vragen over het aanvragen van een offerte of het afsluiten van een WGA hiaat verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag met al uw vragen.

Vraag direct een offerte aan voor een WGA hiaat verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op