800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen
WIA Excedent verzekering pols spalk

WIA Excedent verzekering

Vraag direct een offerte aan voor een WIA Excedent verzekering!

Direct online afsluiten
Direct online afsluiten
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.3
Beoordeling verzekeringen

Als uw werknemer door langdurige arbeidsongeschiktheid in de WIA (Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen) terechtkomt, heeft dat grote gevolgen voor zijn inkomen. De werknemer kan met het inkomen boven de WIA-loongrens uitkomen. De WIA-loongrens is het maximale bedrag waarop het UWV de WIA-uitkeringen baseert. Als werkgever kunt u voor uw werknemers een WIA Excedent verzekering afsluiten. Hiermee biedt u ze een financieel vangnet als de werknemer arbeidsongeschikt raakt en een WIA-uitkering krijgt. Op Alpina.nl leggen we u alles uit over een WIA Excedent verzekering.

Wat is WIA precies?

WIA staat voor Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen. Op het moment dat uw werknemer meer dan 2 jaar arbeidsongeschikt is, komt hij in de wet arbeidsongeschiktheid terecht. Dan stopt ook de verplichte loondoorbetaling vanuit de werkgever. Hij krijgt dan een WIA-uitkering van het UWV. Er bestaan twee soorten WIA-uitkeringen: de WGA (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsongeschikten) en de IVA (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten). De werknemer krijgt een WGA-uitkering als hij meer dan 35% arbeidsongeschikt is of een IVA-uitkering als hij volledig en blijvend arbeidsongeschikt is.

Wat is een WIA Excedent verzekering?

Een WIA Excedent verzekering is een aanvulling op de wettelijke WIA-uitkering die uw werknemer ontvangt als hij meer dan 2 jaar arbeidsongeschikt is. Deze uitkering dekt het salaris tot de op dat moment geldende excedentdrempel. Verdient uw werknemer een salaris boven de WIA-loongrens of €100.000,-? Dan kunt u een WIA Excedent verzekering afsluiten om de inkomstenterugval van het bedrag boven de WIA-loongrens te dekken. Een WIA Excedent verzekering vult het inkomen aan boven de excedentdrempel. Dit is dus de WIA loongrens of €100.00,-. De hoogte van de uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid van uw werknemer.

Wat is het verschil tussen een WIA Excedent verzekering en een WGA hiaat verzekering?

Er zijn verschillende soorten WIA-verzekeringen, waaronder de WIA Excedent verzekering en een WGA hiaat verzekering. Er zit wel een verschil tussen deze twee verzekeringen. Bij WIA Excedent gaat het om het inkomensverlies dat ontstaat als uw werknemer een salaris verdient dan boven de WIA-loongrens uitkomt. Zonder een WIA Excedent verzekering is dit deel van het inkomen dus niet verzekerd.

Er is sprake van een WGA hiaat als de werknemer de WGA vervolguitkering krijgt, en daarbij met het totale inkomen onder de 70% van het voor hem verzekerd jaarloon komt.  Als er een WHA hiaat ontstaat, betekent dat het inkomen van uw werknemer flink daalt, tot wel 30% van het voormalig inkomen. Om uw werknemer hier tegen te beschermen kunt u als werkgever een WGA hiaat verzekering afsluiten.

Wat kost een WIA Excedent verzekering?

De kosten van een WIA Excedent verzekering zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals:

  • Het soort bedrijf dat u heeft
  • De leeftijd van uw werknemers
  • De lonen van uw werknemers
  • Het aantal werknemers dat al eerder arbeidsongeschikt is geweest

Wat een WIA Excedent verzekering kost, is dus voor elke organisatie anders. Wilt u wel een WIA Excedent verzekering afsluiten, maar zijn de kosten te hoog? Dan kunt u de verzekering ook collectief aanbieden aan uw werknemers. Zij bepalen dan zelf of ze willen deelnemen aan de verzekering of niet. U kunt er dan voor kiezen om (een deel van) de premie in te houden op het loon van de werknemer. Bovendien is de premie van een WIA Excedent verzekering fiscaal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Waarom een WIA Excedent verzekering afsluiten?

Een WIA Excedent verzekering is een goede aanvulling om het inkomen van een langdurige zieke werknemer op peil te houden. Zo verkleint u de kans op financiële problemen voor uw werknemer. Met een WIA Excedent verzekering wordt het loon aangevuld boven de WIA-loongrens. De hoogte van de uitkering hangt af van de mate van arbeidsongeschiktheid van uw werknemer. Daarom is een WIA Excedent verzekering een goede secundaire arbeidsvoorwaarde. Uw werknemer kan zo de tijd nemen om beter te worden (indien mogelijk) zonder zich zorgen te maken over het betalen van de rekeningen. Het wordt veel gezien als een teken van goed werkgeverschap. Ook biedt u zo als werkgever goede verzuimbegeleiding voor uw arbeidsongeschikte werknemer.

Wat zijn de voordelen van een WIA Excedent verzekering?

Het afsluiten van een WIA Excedent verzekering heeft voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. We hebben de voordelen hieronder voor u op een rijtje gezet:

  • Met een WIA Excedent verzekering voorkomt u grote terugval in het inkomen van uw langdurig arbeidsongeschikte werknemer
  • De verzekeraar biedt hulp bij de re-integratie van uw werknemer
  • Het is een goede secundaire arbeidsvoorwaarde voor uw personeel
  • Een WIA verzekering wordt vaak gezien als een teken van goed werkgeverschap
  • De premie van een WIA Excedent verzekering is fiscaal aftrekbaar

WIA Excedent verzekering afsluiten? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan op Alpina.nl

Op Alpina.nl kunt u vrijblijvend een offerte voor een WIA Excedent verzekering aanvragen. Op basis van een aantal gegevens over uw organisatie en uw personeel kunnen we u een nauwkeurige offerte geven. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een WIA Excedent verzekering? Neem dan vooral contact met ons op! Onze verzekeringsspecialisten helpen u graag.

Hoe werken wij

Hoe werkt Alpina?

Wij zijn als tussenpersoon geen onderdeel van een verzekeringsmaatschappij. Dit houdt in dat wij geen financiële verplichtingen of productieverplichtingen hebben aan de maatschappijen met wie wij samenwerken. Bij het vergelijken van verzekeringen bekijken wij uw persoonlijke situatie en specifieke wensen rondom dekking. Alpina maakt verzekeren overzichtelijk en snel.

Niet goed, geld terug! (14 dagen)

Uw aanvraag voor een verzekering wordt snel beoordeeld, 24 uur per dag en 7 dagen per week. U kunt dan direct met een gerust hart verzekerd de weg op. Ook over uw oude verzekering hoeft u zich geen zorgen te maken. Het opzeggen daarvan kunt u bij ons direct online regelen.

Toezicht

Alpina voldoet aan alle wettelijke bepalingen van de AFM. Zo beschikken wij over de benodigde vergunningen en diploma’s en zijn wij aangesloten bij het klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.3
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3696 reviews

Vraag direct een offerte aan voor een WIA Excedent verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op