Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

kosten opstalverzekering rieten dak

Wat is een opstalverzekering?

De opstalverzekering is wellicht wel één van de belangrijkste verzekeringen om af te sluiten wanneer u in het bezit bent van een woning.

Hoge pakketkorting mogelijk

Nooit onderverzekerd.

Stel zelf je pakket samen voor jouw droomhuis

Een breed aanbod.

Wij vergelijken veel verzekeraars voor jou, scheelt weer tijd

Hulp van onze experts.

Kom je er niet uit? Onze experts staan altijd klaar om je te helpen

Al meer dan 110 jaar helder, transparant & eerlijk advies

Voor meer dan 800.000 klanten verzorgen we helder, transparant & eerlijk advies.
8.3
Op basis van 3696 beoordelingen 93% beveelt ons aan.

Wij pluizen de kleine lettertjes voor je uit

“Het vergelijken van een opstalverzekering loont bijna altijd. Het kan zijn dat de premies zijn verhoogd of dat jouw persoonlijke situatie is veranderd. Daarom raden wij aan om elk jaar een vergelijking te maken voor je opstalverzekering.”

LinkedIn logo
foto Laura van Maarschalkerweerd

Laura - Expert particuliere verzekeringen

Al jaren expert particuliere verzekeringen

Achtergrond expert foto Laura van Maarschalkerweerd
Achtergrond afbeelding

Alles over de opstalverzekering

De opstalverzekering is wellicht wel één van de belangrijkste verzekeringen om af te sluiten wanneer u in het bezit bent van een woning. Stelt u zich voor dat uw woning volledig afbrandt. Wat nu? U zit zonder huis en heeft niet de financiële middelen om dit te herbouwen. Onder andere om die reden doet u er verstandig aan om een opstalverzekering af te sluiten.

Deze verzekering dekt namelijk de herbouwwaarde wanneer er schade ontstaat aan uw woning; onder andere bij brandschade (indien niet uw schuld) schade door storm of bijvoorbeeld overstroming. Aangezien schade door dergelijke gebeurtenissen omvangrijk kan zijn, geldt een opstalverzekering als ‘verstandige investering’.

Een opstalverzekering als VVE afsluiten

Woont u in een appartementencomplex? Dan heeft u waarschijnlijk te maken met een Vereniging van Eigenaren (VVE). Deze vereniging zorgt bijvoorbeeld voor het onderhoud van het pand. Elke bewoner dient hier dan een bepaald bedrag voor vrij te maken.

Vaak regelt de VVE ook de opstalverzekering voor de appartementen. Er wordt dan voor iedereen aan de hand van een gelijk basisbedrag verzekerd. U hoeft dit dan niet zelf te regelen. Wanneer u een hogere verzekering nodig hebt, kunt u het overige bedrag zelf bij laten verzekeren (de aanvullende opstalverzekering).

Goedkoper met VVE

Een opstalverzekering via de VVE kan goedkoper uitvallen dan wanneer u zelf een individuele verzekering afsluit. Verzekeraars geven namelijk vaak korting bij collectieve verzekeringen.

Appartementsclausule

U doet er goed aan om altijd een appartementsclausule op te laten nemen in uw polis. Deze clausule zorgt er namelijk voor dat er uitgekeerd wordt; ook wanneer de schade ontstaan is door een andere bewoner. Ontstaat er door eigen schuld van de bewoner brand in het appartement naast u? Dan heeft u een appartementsclausule nodig om voor gedekt te zijn voor deze schade.

Veelgestelde vragen over de opstalverzekering

Een opstalverzekering voor uw bedrijfspand afsluiten een goed idee?

Heeft u uw eigen bedrijfspand? Dan is het zeker een goed idee om een opstalverzekering af te sluiten. Afhankelijk van uw werkzaamheden kan er namelijk van alles gebeuren met uw pand. Zo kan er schade ontstaan door gebreken in machines die er staan. Ook kan er schade ontstaan door invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan stormschade waardoor uw dak kapot gaat of muren beschadigd worden. Dit zijn in de regel geen geringe schadeposten…

Wilt u niet zelf/als bedrijf verantwoordelijk zijn voor deze kosten? Sluit dan ook voor uw bedrijvenpand een opstalverzekering af.

Wat is opstalverzekering in het Engels?

Een opstalverzekering wordt in het Engels ook wel ‘home insurance’ genoemd. Wat letterlijk vertaald ‘(t)huis verzekering’ betekent. Een verzekering voor uw huis dus. Dit is dan ook letterlijk wat een opstalverzekering is, omdat u hiermee de schade dekt die (in vooraf bepaalde gevallen) aan uw huis ontstaat.

Waarom is het goed om de Engelse vertaling van opstalverzekering te kennen?

Wellicht gaat u in het buitenland wonen of heeft u daar een vakantiehuis. Dan kan het u altijd van pas komen de Engelse vertaling van opstalverzekering te kennen. U wilt namelijk voor de zekerheid ook in het buitenland verzekerd zijn. U krijgt dan veelal te maken met buitenlandse verzekeraars. Beheerst u de oorspronkelijke taal van het land niet? Dan kunt u zich waarschijnlijk prima redden in het Engels.

Vaak hebben verzekeraars namelijk een Engelse optie tot het afsluiten van een verzekering, wanneer dit nodig is. Als u dan aangeeft dat u ‘home insurance’ wilt hebben, weet de verzekeraar gelijk waar u het over heeft. Zo voorkomt u verwarring over welke verzekering u af wilt sluiten.

Wat zijn de kosten voor een opstalverzekering appartement?

De kosten voor een opstalverzekering voor uw appartement hoeven doorgaans niet bijzonder hoog te zijn. Vaak begint de premie al vanaf een paar euro. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de prijs van uw appartement. Des te meer uw appartement waard is, des te hoger de premie wordtLaat u een nieuwe keuken inbouwen of krijgt u een nieuwe badkamer? Geef dit dan altijd aan bij uw verzekeraar. Het kan namelijk zijn dat uw premie hierdoor verhoogd wordt. De waarde van uw appartement stijgt immers.

Ook kunnen er andere factoren meespelen bij de berekening van de hoogte van uw premie. Denk aan de locatie van uw appartement en uw woonsituatie.

Sluit uw opstalverzekering af bij Alpina: eenvoudig en betaalbaar

Beschikt u over uw eigen woning? Of wellicht wel uw eigen bedrijfspand? Sluit dan een opstalverzekering af bij Alpina. Met een opstalverzekering van Alpina bent u altijd zo volledig mogelijk gedekt voor de beste premie. Heeft u nog vragen over onze opstalverzekeringen? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bereken direct de premie voor een opstalverzekering!

Nu met Gratis verhaalservice

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op