800.000+ klanten
92% beveelt ons aan
28 vestigingen

Wat is de beste AOV verzekering?

Het afsluiten van een AOV verzekering is op dit moment nog niet verplicht. Met een AOV verzekering krijgt u een uitkering van de verzekeraar wanneer uw arbeidsongeschikt raakt. Als ondernemer wilt u natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Maar wat is nou de beste AOV verzekering? U kunt uw AOV verzekering zelf samenstellen naar uw persoonlijke situatie en wensen, door een verzekerd bedrag, het eigen risico en de looptijd van de verzekering zelf te kiezen. Met dit artikel helpen we u graag bij het vinden van de beste AOV verzekering.

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Beste AOV verzekering rolstoel

AOV verzekering vergelijken

Om de beste AOV verzekering te vinden is het van belang dat u verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Bij het vergelijken zijn er een aantal factoren waar u op kunt letten. Deze zaken zijn ook van invloed op de hoogte van de premie:

  • Uw beroep
  • Uw leeftijd
  • De hoogte van het bedrag dat u verzekert
  • Het eigen risico
  • De duur van de uitkering

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

Is de beste AOV verzekering afhankelijk van je persoonlijke situatie?

Wat voor u als ondernemer de beste AOV verzekering is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. De kans dat u arbeidsongeschikt raakt, lijkt misschien klein maar veel ondernemers onderschatten dit risico. Hoe risicovol is uw beroep? Bij sommige beroepen is de kans om arbeidsongeschikt te raken groter dan bij andere. Zo is een kantoorbaan minder risicovol dan een baan als bijvoorbeeld hovenier of bouwvakker. Wanneer u veel zware fysieke arbeid verricht, is de kans om een arbeidsongeval te krijgen ook groter. Toch is een AOV verzekering voor elk beroep relevant. U kunt namelijk ook in uw vrije tijd ziek worden of een ongeval krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een verkeerde val, een auto-ongeluk of een virus of bacterie. U kiest zelf hoe goed u verzekerd wilt zijn.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een AOV verzekering?

Bij het kiezen van een AOV verzekering draait het natuurlijk niet alleen om de hoogte van de premie. Het allerbelangrijkste is dat u goed verzekerd bent, mocht u arbeidsongeschikt raken. Voor een AOV betaalt u elke maand toch een flink bedrag, daarom is het goed om u te verdiepen in wat u precies nodig heeft. Bij het kiezen van de beste AOV verzekering zijn er daarom een aantal zaken waarop u moet letten.

  • Welk deel van uw inkomen verzekert u?

U kiest zelf de hoogte van het bedrag dat u wilt verzekeren. Dit kan bijvoorbeeld 80% zijn, maar ook 70%. Belangrijk is dat u goed kijkt welk bedrag u nodig heeft om uw vaste lasten te betalen. Bij sommige verzekeraars is het zelfs mogelijk om het eerste jaar 90% van uw inkomen te verzekeren. De hoogte van het bedrag is wel van invloed op de premie. Hoe hoger het verzekerd inkomen, hoe hoger de premie.

  • Welke wachttijd kiest u?

De wachttijd is de periode dat de AOV nog niet uitkeert. U bent dus wel al arbeidsongeschikt, maar krijgt nog geen uitkering van de verzekeraar. De wachttijd kunt u zelf bepalen. Hoe langer de wachttijd is, hoe lager de premie. U kunt kiezen voor een wachttijd van 2 weken, maar ook van 2 maanden. U weet zelf het beste wat voor periode u zelf financieel kunt overbruggen. Een kortere wachttijd zorgt voor een lagere premie, maar u moet dan dus wel langer wachten op uw uitkering.

  • Hoelang laat u uw AOV doorlopen?

Bedenkt goed tot welke leeftijd u de uitkering door laat lopen. Wilt u verzekerd zijn van een inkomen tot u met pensioen gaat of AOW krijgt, of is korter voor u ook goed? U kiest zelf tot welke eindleeftijd u de uitkering door laat gaan. U kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een uitkeringsduur van 2 of 5 jaar. Dit scheelt u veel in premie, maar dan bent u dan niet verzekerd van een inkomen tot u uw pensioenleeftijd bereikt. Deze overweging moet u dus maken.

  • Welke extra’s biedt de verzekeraar?

Een AOV is een belangrijke verzekering. Daarom draait het bij het vinden van de beste AOV verzekering niet alleen om het vergelijken van de premie. Kijk goed naar de dekking en voorwaarden van de verzekeraar. Biedt de verzekeraar ook extra’s, zoals hulp bij re-integratie of rondom preventie?

Sluit direct een AOV verzekering af via Alpina

Zoals u heeft gelezen heeft het vinden van de beste AOV verzekering best wat voeten in de aarde. Op Alpina.nl hebben we geprobeerd het afsluiten van een AOV verzekering zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bovendien kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo kunt u eenvoudig het aanbod vergelijken. Heeft u nog vragen over het afsluiten van een AOV verzekering? Neem dan vooral contact met ons op!

Vraag direct een offerte aan voor een AOV verzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op