Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

camper stallen
Home Blog camper camperstalling

Waarom uw camper veilig stallen?

07 jul 2020
7 min leestijd

De camper is hard bezig om het populairste vervoersmiddel voor de vakantie te worden, en terecht. Een camper biedt alles wat een woning heeft maar dan in een compacte vorm; stoelen, een tafel, bedden, een keuken, een douche en toilet. Een camper rijdt bovendien heel comfortabel. Dit zorgt ervoor dat de camper een enorm gevoel van vrijheid geeft. U kunt heerlijk toeren over de mooiste wegen door heel Europa en totaal geen zorgen maken waar u vanavond gaat overnachten. De bezitter van een camper hoeft zich niet te beperken tot een camping. U kunt uw camper neerzetten op speciale camperplekken, die bovendien steeds meer aangelegd worden. Er zijn zelfs landen die nog meer vrijheid bieden, daar mag u uw camper overal in de vrije natuur neerzetten. Deze combinatie van luxe en vrijheid vind u alleen met een camper.

Helaas kunt u waarschijnlijk niet het hele jaar op vakantie. U zult uw camper in de maanden dat u het niet gebruikt ergens moeten stallen. Dit kunt u het best zo veilig mogelijk doen bij een speciale stalplaats voor campers en caravans.

Redenen waarom u uw camper veilig wilt stallen

U doet er goed aan uw camper te koesteren door goede bescherming en verzorging, zeker wanneer u deze niet gebruikt. Door invloed van het weer kan uw camper worden aangetast. Roest, vuil en vocht kunnen de buitenkant van uw camper aantasten, maar ook de binnenkant. Als u uw camper in een goede stalling laat onderbrengen dan zorgt u ervoor dat de camper lang goed blijft en mee zal gaan. De eerste reden voor het stallen van uw camper is dus de verlenging van de levensduur.

De tweede reden waarom u uw camper het best goed kunt stallen gaat om de veiligheid. U kunt natuurlijk uw camper naast uw huis laten staan, als u daar ruimte voor heeft, maar campers zijn populair, ook bij dieven. U wilt niet dat uw kostbare bezit gestolen wordt. Door uw camper onder te brengen bij een stalling verlaagd u dit risico, een stalling wordt meestal bewaakt. Dit gaat bovendien de kans op inbraak en vandalisme tegen.

Als u een keus maakt voor een stalling, let u dan goed op hoeveel ruimte u voor uw camper krijgt en wie de campers verplaatsen. Voldoende ruimte, en verplaatsing door de beheerder, zorgen ervoor dat er minder kans is op schade wanneer uw camper in de stalling staat.

De laatste reden om uw camper te laten stallen is vanwege de regelgeving van de gemeente. U mag namelijk uw camper in de meeste gemeenten niet langer dan drie dagen langs de openbare weg laten staan. Deze drie dagen worden gehanteerd zodat u uw camper klaar kunt maken voor de reis of stalling. Zelfs uw camper naast uw eigen huis stallen mag niet altijd, hier zijn aparte regels voor. Deze regels staan de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van uw gemeente. U kunt het best bij uw eigen gemeente navraag doen wanneer u uw camper op uw oprit wilt zetten.

Het goed en veilig laten stallen van uw camper is een investering die zich dubbel en dwars zal terugverdienen. In een stalling staat uw camper schoon, veilig en bovendien volgens wettelijke regels.

 

camperstalling

Tips voor het stallen van uw camper

Wanneer u een stalling zoekt voor uw camper dan is het verstandig om op een aantal dingen letten. Gaat het om een binnen- of buitenstalling? Wordt het terrein bewaakt? Wie is er verantwoordelijk? Hoe is het contact met de eigenaar? Hoe zit het met de verzekering? Ook kunt u het best uw camper goed nalopen op schade voordat u het laat stallen.

Dit zijn enkele tips om een keus te maken voor een bepaalde stalling. Voordat u de camper laat stallen is het wenselijk om een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Hieronder geven wij u een aantal tips:

Camperverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

 1. Maak uw camper goed schoon voordat u het laat stallen, zowel van buiten als binnen. Dit zorgt ervoor dat de camper in een goede conditie blijft en minder snel ongedierte aantrekt.
 2. Check de bandenspanning van de camper. Breng de bandenspanning tot max 2 Bar boven de voorgeschreven waarde. Dit voorkomt vlakke stukken de band. U kunt het best uw camper op blokken zetten, of op een zo vlak mogelijk deel van het terrein.
 3. U kunt het best de handrem niet gebruiken, het zou kunnen bevriezen bij vorst of kunnen gaan roesten bij vocht. Zet de versnelling in de vrije stand en blokkeer de wielen door middel van wielkeggen.
 4. Om condensvorming te voorkomen in de brandstoftank kunt u deze het best helemaal vol tanken.
 5. Zorg dat er voldoende de tanks voor antivries en ruitensproeiervloeistof gevuld zijn.
 6. Leeg de schoon- en vuilwatertanks volledig en laat de kranen open staan.
 7. Tap de warmwaterboiler volledig af en zorg dat de waterpomp leeg is.
 8. Ontkoppel de gasflessen. Dit is verplicht voor stalling en verzekering.
 9. Spoel het toilet en de watertanks door met speciaal daarvoor geschikte middelen.
 10. Een goede ventilatie zorgt ervoor dat er na de winterstalling geen nare lucht in de camper aanwezig is. Open ventilatieluiken, laat de deur van de koelkast openstaan. Zet kastdeuren open en laat ruimte tussen de kussens door ze los van elkaar op de kant te leggen.
 11. Om de geur in de camper aangenaam te houden kunt u een luchtverfrisser neerzetten of ophangen. Ook kunt u een vochtvreter plaatsen tegen vocht.
 12. Waardevolle spullen kunt u het best thuis goed opbergen, denkt u hierbij aan navigatie, radio, tv etc. Laat zo weinig als mogelijk achter in de camper.
 13. Voor de accu van de camper is het belangrijk dat de motor van de camper eens in de zoveel tijd draait. Als dit niet mogelijk is vraagt u dan of er stroomvoorziening is waardoor de accu opgeladen zou kunnen worden.

Wat kost camperstalling gemiddeld per jaar?

De meeste bezitters gebruiken hun camper in de zomermaanden, hierna laten ze de camper stallen in de winter. Er bestaan veel stallingen voor campers, de gemiddelde prijs die gehanteerd wordt voor het stallen van een camper ligt tussen € 300 en € 700 per jaar. Deze prijs is van vele factoren afhankelijk. Wat zijn de voorzieningen? Is er bijvoorbeeld stroom? Is het een binnen- of buitenstalling? Wat is de locatie? Is de stalling verwarmd?

Bovendien zijn de voorwaarden bij veel stallingen anders. Sommigen brengen bovenop de stallingskosten nog een bedrag in rekening als u uw camper komt ophalen. Laat uzelf goed informeren over alle voorzieningen en kosten wanneer u een stalling voor uw camper zoekt. Laat een prijsopgave maken van alle kosten voordat u akkoord voor stalling tekent.

Hoe zit het met de verzekering bij het stallen van een camper?

De eigenaar van een camperstalling is vaak niet aansprakelijk voor schade aan uw camper wanneer deze in de stalling staat. Het valt aan te raden om van te voren te informeren bij de stalling over eventuele verzekeringen. Het is daarom belangrijk om uw camper op de juiste manier te verzekeren voordat u uw camper naar de stalling brengt. Daarnaast mag een camperverzekering natuurlijk niet ontbreken.

Bij Alpina kunnen wij u helpen aan de juiste verzekering zodat uw dierbare camper ook tijdens het stallen verzekerd is.

Bereken de premie voor uw camperverzekering

Nu met Gratis verhaalservice
 • Voor een berekening van de premies hebben we de postcode van de hoofdbestuurder nodig. Bij particulier gebruik dient de jongste bestuurder woonachtig te zijn op het zelfde adres als de aanvrager. Bij zakelijk gebruik kunt u hier de postcode van het bedrijf invullen.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op