camper stallen

Waarom uw camper veilig stallen?

7 juli 2020

Simone van Gool
Laatst geupdatet: 09-01-2023

De camper is hard bezig om het populairste vervoersmiddel voor de vakantie te worden, en terecht. Een camper biedt alles wat een woning heeft maar dan in een compacte vorm; stoelen, een tafel, bedden, een keuken, een douche en toilet. Een camper rijdt bovendien heel comfortabel. Dit zorgt ervoor dat de camper een enorm gevoel van vrijheid geeft. U kunt heerlijk toeren over de mooiste wegen door heel Europa en totaal geen zorgen maken waar u vanavond gaat overnachten. De bezitter van een camper hoeft zich niet te beperken tot een camping. U kunt uw camper neerzetten op speciale camperplekken, die bovendien steeds meer aangelegd worden. Er zijn zelfs landen die nog meer vrijheid bieden, daar mag u uw camper overal in de vrije natuur neerzetten. Deze combinatie van luxe en vrijheid vind u alleen met een camper.

Helaas kunt u waarschijnlijk niet het hele jaar op vakantie. U zult uw camper in de maanden dat u het niet gebruikt ergens moeten stallen. Dit kunt u het best zo veilig mogelijk doen bij een speciale stalplaats voor campers en caravans.

Redenen waarom u uw camper veilig wilt stallen

U doet er goed aan uw camper te koesteren door goede bescherming en verzorging, zeker wanneer u deze niet gebruikt. Door invloed van het weer kan uw camper worden aangetast. Roest, vuil en vocht kunnen de buitenkant van uw camper aantasten, maar ook de binnenkant. Als u uw camper in een goede stalling laat onderbrengen dan zorgt u ervoor dat de camper lang goed blijft en mee zal gaan. De eerste reden voor het stallen van uw camper is dus de verlenging van de levensduur.

De tweede reden waarom u uw camper het best goed kunt stallen gaat om de veiligheid. U kunt natuurlijk uw camper naast uw huis laten staan, als u daar ruimte voor heeft, maar campers zijn populair, ook bij dieven. U wilt niet dat uw kostbare bezit gestolen wordt. Door uw camper onder te brengen bij een stalling verlaagd u dit risico, een stalling wordt meestal bewaakt. Dit gaat bovendien de kans op inbraak en vandalisme tegen.

Als u een keus maakt voor een stalling, let u dan goed op hoeveel ruimte u voor uw camper krijgt en wie de campers verplaatsen. Voldoende ruimte, en verplaatsing door de beheerder, zorgen ervoor dat er minder kans is op schade wanneer uw camper in de stalling staat.

De laatste reden om uw camper te laten stallen is vanwege de regelgeving van de gemeente. U mag namelijk uw camper in de meeste gemeenten niet langer dan drie dagen langs de openbare weg laten staan. Deze drie dagen worden gehanteerd zodat u uw camper klaar kunt maken voor de reis of stalling. Zelfs uw camper naast uw eigen huis stallen mag niet altijd, hier zijn aparte regels voor. Deze regels staan de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) van uw gemeente. U kunt het best bij uw eigen gemeente navraag doen wanneer u uw camper op uw oprit wilt zetten.

Het goed en veilig laten stallen van uw camper is een investering die zich dubbel en dwars zal terugverdienen. In een stalling staat uw camper schoon, veilig en bovendien volgens wettelijke regels.