Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Jacht verzekering vergelijken en afsluiten

Een jacht is een indrukwekkende – en kostbare!- boot. Bent u de trotse bezitter van een jacht? Dan wilt u natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Als u schade oploopt aan uw jacht kunnen de reparatiekosten flink oplopen. Om zonder zorgen van uw jacht te genieten kunt u overwegen om een bootverzekering af te sluiten. U kiest zelf welke dekking u afsluit. Gaat u voor de basis WA bootverzekering, waarmee schade aan anderen wordt gedekt, of bent u liever uitgebreider verzekerd met een allrisk bootverzekering? Op Alpina.nl vertellen we u alles over een jacht verzekering.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

jacht verzekering

Waarom uw jacht verzekeren?

In Nederland is het verzekeren van een boot niet verplicht, dus u hoeft uw jacht niet standaard te verzekeren. Juiste bij een kostbare boot als een jacht is het echter wel verstandig om uw boot goed te verzekeren. Het wordt steeds drukker op de Nederlandse wateren, waardoor er sneller ongelukken gebeuren. Daarnaast kunnen de reparatiekosten na schade aan uw jacht behoorlijk oplopen. Met een bootverzekering weet u zeker dat u niet alle torenhoge kosten zelf hoeft te betalen bij schade. U kunt bijvoorbeeld een WA bootverzekering afsluiten, maar voor een jacht kan een allrisk bootverzekering ook prettig zijn. Dan is niet alleen schade aan anderen, maar ook schade aan uw eigen boot meeverzekerd. Zo kunt u met een gerust hart het water op.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Jacht verzekeren: dekkingen

Er zijn drie dekkingsvormen voor uw jacht verzekering, namelijk:

WA

Met een WA bootverzekering is uw boot verzekerd voor schade die u aan boten van anderen toebrengt. Vaart u per ongeluk tegen een andere boot aan en is die boot daardoor beschadigd? Wanneer u WA verzekerd bent, krijgt u deze schade vergoed door de verzekeraar. Anders draait u zelf voor de kosten op. Is uw eigen boot ook beschadigd? Dit wordt met alleen een WA-verzekering helaas niet vergoed. Om deze schade vergoed te krijgen, heeft u een allrisk bootverzekering nodig.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco dekking wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Hiermee verzekert u uw boot ook voor schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Bovendien bent u ook verzekerd voor schade aan de inboedel van uw boot.

Allrisk/WA volledig casco

Dit is de meest complete dekkingsvorm. Met een allrisk bootverzekering bent u, naast bovengenoemde schades, ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot, ook als u dit zelf veroorzaakt heeft. Bent u bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan uw boot.

Verzekering afsluiten voor uw jacht? Bereken snel en eenvoudig uw premie

Bent u op zoek naar een goede verzekering voor uw jacht? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig jacht verzekeringen vergelijken en afsluiten. Na het invullen van een aantal gegevens over uw boot kunt u met onze online vergelijkingstool premies van verschillend verzekeraars vergelijken. Bovendien kunt u ook de bijbehorende polisvoorwaarden vergelijken. Heeft u de juiste verzekering voor uw jacht gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op