Jacht verzekering vergelijken en afsluiten

Een jacht is een indrukwekkende – en kostbare!- boot. Bent u de trotse bezitter van een jacht? Dan wilt u natuurlijk niet dat er iets mee gebeurt. Als u schade oploopt aan uw jacht kunnen de reparatiekosten flink oplopen. Om zonder zorgen van uw jacht te genieten kunt u overwegen om een bootverzekering af te sluiten. U kiest zelf welke dekking u afsluit. Gaat u voor de basis WA bootverzekering, waarmee schade aan anderen wordt gedekt, of bent u liever uitgebreider verzekerd met een allrisk bootverzekering? Op Alpina.nl vertellen we u alles over een jacht verzekering.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Jacht verzekeren: dekkingen

Er zijn drie dekkingsvormen voor uw jacht verzekering, namelijk:

WA

Met een WA bootverzekering is uw boot verzekerd voor schade die u aan boten van anderen toebrengt. Vaart u per ongeluk tegen een andere boot aan en is die boot daardoor beschadigd? Wanneer u WA verzekerd bent, krijgt u deze schade vergoed door de verzekeraar. Anders draait u zelf voor de kosten op. Is uw eigen boot ook beschadigd? Dit wordt met alleen een WA-verzekering helaas niet vergoed. Om deze schade vergoed te krijgen, heeft u een allrisk bootverzekering nodig.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco dekking wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Hiermee verzekert u uw boot ook voor schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Bovendien bent u ook verzekerd voor schade aan de inboedel van uw boot.

Allrisk/WA volledig casco

Dit is de meest complete dekkingsvorm. Met een allrisk bootverzekering bent u, naast bovengenoemde schades, ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot, ook als u dit zelf veroorzaakt heeft. Bent u bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan uw boot.

Verzekering afsluiten voor uw jacht? Bereken snel en eenvoudig uw premie

Bent u op zoek naar een goede verzekering voor uw jacht? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig jacht verzekeringen vergelijken en afsluiten. Na het invullen van een aantal gegevens over uw boot kunt u met onze online vergelijkingstool premies van verschillend verzekeraars vergelijken. Bovendien kunt u ook de bijbehorende polisvoorwaarden vergelijken. Heeft u de juiste verzekering voor uw jacht gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Hoe doen wij het?

Laatst geüpdatet: 26-03-2021

Financieel zeker.

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op