Goed nieuws voor Nederland, goed nieuws voor jou!

Is het verzekeren van een sloep verplicht?

Een sloep is ideaal om in de zomer (lange) vaartochten te maken met vrienden of familie. Om onbezorgd te kunnen genieten, is een bootverzekering geen overbodige luxe. U weet dan precies waar u aan toe bent, mocht u onverhoopt schade oplopen aan uw sloep. Vaak kunnen de reparatiekosten flink oplopen. U kunt zelf bepalen of u een verzekering afsluit en welke dekking u kiest. Kiest u voor een basis WA bootverzekering, waarmee schade aan (boten van) anderen wordt gedekt of bent u liever uitgebreider verzekerd met een allrisk bootverzekering? Op Alpina.nl leest u alles over een verzekering voor uw sloep.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

sloep-verzekeren-verplicht

Wanneer is het verplicht om uw sloep te verzekeren in Nederland?

In Nederland is het volgens de wet niet verplicht om uw sloep te verzekeren. U bent hier dus vrij in om te kiezen of u uw sloep wel of niet wilt verzekeren. In sommige gevallen kan een WA-dekking wel verplicht worden gesteld door een organisator of beheerder. Dit kan het geval zijn wanneer u meedoet aan wedstrijden, in een jachthaven of botenstalling en op (een deel van) vaarwater.

Bootverzekering afsluiten? Bereken uw premie!

Sloep verzekeren: niet verplicht, wel verstandig!

Zoals hierboven aangegeven is het niet verplicht om uw sloep te verzekeren, maar wel verstandig. Op onze website kunt u verschillende soorten verzekeringen vergelijken, zo ook bootverzekeringen. Bij ons worden verzekeringen onafhankelijk vergeleken op prijs én kwaliteit. Ons streven is om u verzekerd te krijgen tegen de beste premie en voorwaarden. Daarbij maken wij verzekeren voor u duidelijk, gemakkelijk en snel.

Bij Alpina vinden we persoonlijk advies en service heel belangrijk. Verzekeren moet eenvoudig en duidelijk zijn. Heeft u een keer schade aan uw sloep? Dan streven wij ernaar om dit snel en naar volle tevredenheid voor u op te lossen.

Welke dekking

Nadat u een sloep heeft gevonden die aan al uw wensen voldoet, kunt u de verzekering kiezen die het beste bij uw sloep past. Er zijn drie dekkingsvormen voor deze verzekering, namelijk:

WA

Met een WA bootverzekering is uw boot verzekerd voor schade die u aan boten van anderen toebrengt. Vaart u per ongeluk tegen een andere boot aan en is die boot daardoor beschadigd? Met een WA verzekering krijgt u deze schade vergoed door de verzekeraar. Is uw eigen boot hierbij ook beschadigd? Dit wordt met alleen een WA-verzekering helaas niet vergoed. Om deze schade vergoed te krijgen, heeft u de allrisk verzekering nodig.

WA beperkt casco

De WA beperkt casco dekking wordt ook wel een WA+-dekking genoemd. Hiermee verzekert u uw sloep tegen schade door brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Bovendien bent u ook verzekerd voor schade aan de inboedel van uw boot.

Allrisk/WA volledig casco

De meest complete dekkingsvorm is de allrisk bootverzekering. Hiermee bent u, naast bovengenoemde schades, ook verzekerd voor schade aan uw eigen boot, ook wanneer u dit zelf veroorzaakt heeft. Bent u bijvoorbeeld bij het aanmeren van de boot tegen de kade gebotst? Dan dekt een allrisk verzekering de reparatiekosten aan uw boot.

Sluit een sloepverzekering af via Alpina

Bent u op zoek naar een goede verzekering voor uw sloep? Op Alpina.nl kunt u eenvoudig sloepverzekeringen vergelijken en afsluiten. Na het invullen van een aantal gegevens over uw sloep kunt u met onze online vergelijkingstool premies van verschillende verzekeraars vergelijken. Ook de bijbehorende polisvoorwaarden kunt u direct vergelijken. Heeft u de juiste verzekering voor uw sloep gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten.

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er vandaag tot 18:00

neem contact op