800.000+ klanten
27 vestigingen
92% beveelt ons aan
bootverzekering

Sloep verzekeren

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

Direct online dekking
Direct online dekking
14 dagen bedenktijd
14 dagen bedenktijd
8.2
Beoordeling verzekeringen

WA

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Beperkt casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

WA + Volledig casco

 • Schade aan anderen
 • Brand, zelfontbranding, ontploffing en joyvaren
 • Storm en hagel
 • Inboedel
 • Trailer + volgboot
 • Andere schade van buitenaf

Een sloep is perfect om in de zomer lekker lange vaartochten mee te maken. Gezellig met vrienden of familie varen op Nederlands mooiste meren en plassen. Zo’n fijne boot moet natuurlijk wel goed verzekerd zijn, zodat u direct het water op kan zodra de zon begint te schijnen. Sluit daarom altijd een bootverzekering af voor uw sloep. Zo weet u zeker dat u verzekerd bent bij schade.

Sloep verzekeren tegen diefstal

Bij het afsluiten van een sloepverzekering heeft u de keuze uit drie verschillende dekkingen: WA, WA + Beperkt Casco of Allrisk. Als u een WA-bootverzekering afsluit, betekent dat dat u alleen aansprakelijkheidsschades vergoedt krijgt. Als u met uw sloep schade veroorzaakt aan een ander wordt dit vergoedt door de verzekeraar. Schade aan of diefstal van uw eigen sloep wordt niet gedekt met een WA-sloepverzekering. Als u diefstal van uw sloep wilt meeverzekeren kunt u een WA + Casco bootverzekering afsluiten. Hiermee bent u verzekerd voor diefstal van de sloep en schade door bijvoorbeeld brand, zelfontbranding, ontploffing, joyvaren, storm en hagel. Als u gaat voor Volledig Casco bent u ook verzekerd voor schade aan uw eigen sloep, ook als de schade uw schuld is.

Veelgestelde vragen over het verzekeren van een sloep

Is het verplicht om een sloep te verzekeren?

Nee, u bent niet verplicht om uw sloep te verzekeren. In Nederland is het namelijk niet wettelijk verplicht om een bootverzekering af te sluiten. U beslist dus zelf of u het nodig vindt om een bootverzekering af te sluiten voor uw sloep. Wel heeft u in bepaalde situaties een WA-bootverzekering nodig. Dit is bijvoorbeeld bij wedstrijden, in een jachthaven, een botenstalling of op (een deel van) vaarwater.

Wat is de beste bootverzekering voor een sloep?

Om de beste verzekering voor uw sloep te vinden is het belangrijk dat u goed vergelijkt. Bij het vergelijken van bootverzekeringen moet u letten op twee zaken: de dekking die u wilt en het vaargebied waar u gaat varen met uw boot.Wilt u alleen een basisdekking of kiest u voor de uitgebreidste verzekering? Bent u van plan alleen in Nederland te gaan varen, of wilt u ook graag met uw boot naar het buitenland? Dit heeft allemaal invloed op de hoogte van uw premie. Lees meer.

Ik verhuur mijn sloep. Kan ik hem gewoon verzekeren?

Als u van plan bent om uw sloep te verhuren, is het van belang dat u dit doorgeeft aan uw bootverzekeraar. Niet alle bootverzekeraars hanteren namelijk dezelfde voorwaarden bij het verhuren van een boot. U moet controleren of uw boot nog verzekerd is als u hem verhuurt en onder welke voorwaarden, of u bij verhuur extra premie moet betalen, hoelang de verhuurperiode mag zijn en of u nog te maken krijgt met een eventueel eigen risico.

Sloep verzekeren Amsterdam

Vaart u het liefste met uw sloep door de prachtige grachten van Amsterdam? Dan is het vaak niet mogelijk om een allrisk bootverzekering af te sluiten. De meeste verzekeraars vinden het risico op schade aan de boot te groot en sluiten daarom in dat geval geen allrisk bootverzekering af. Als ze dat wel doen staat daar vaak een flink hogere premie tegenover. Gelukkig is het meestal wel mogelijk om een WA bootverzekering af te sluiten als u met uw boot in de grachten van Amsterdam wilt varen. Als u diefstal, inbraak of poging daartoe wilt verzekeren in Amsterdam, eisen veel verzekeraars dat uw sloep een ligplaats heeft in een bewaakte jachthaven. Dit geldt overigens ook voor Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Sluit direct een sloepverzekering af via Alpina

Bent u op zoek naar een sloepverzekering? Op Alpina.nl kunt u met onze handige online vergelijker verschillende sloepverzekeringen vergelijken. Bovendien krijgt u direct een indicatie van de premie te zien. Heeft u de juiste bootverzekering gevonden? Dan kunt u deze direct online afsluiten. Zo kunt u uw sloep goed én snel verzekeren.

Heeft u nog vragen over het afsluiten van een bootverzekering of wilt u even overleggen? Onze verzekeringsspecialisten zitten voor uw klaar! U kunt ons maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 18.00 telefonisch bereiken op 030 688 37 00. U kunt ons natuurlijk ook altijd een bericht sturen via de chat, WhatsApp of Messenger.

Klanten over Alpina

klantenvertellenMogelijk gemaakt door klantenvertellen.nl
Bekijk alle beoordelingen
8.2
Gemiddelde score
Gebaseerd op 3343 reviews

Bereken direct de premie van uw bootverzekering!

We zijn bereikbaar via Chat, Whatsapp, telefoon of e-mail

Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
Wij zijn er van maandag tot vrijdag van 08:00 tot 18:00.

neem contact op